Ποια φρούτα και λαχανικά έχουν τα περισσότερα φυτοφάρμακα - Και ποια είναι τα πιο «καθαρά»

Υγεία 17 Απριλίου 2017

Δυστυχώς ο σύγχρονος τρόπος καλλιέργειας φρούτων και λαχανικών είναι άρρηκτα συνυφασμένος με την χρήση φυτοφαρμάκων, με τα “βιολογικά προϊόντα” να αποτελούν, φυσικά, εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.

Τα φυτοφάρμακα μπορεί να αποδειχθούν βλαβερά για την υγεία, αν δεν πλένουμε καλά τα φρούτα και τα λαχανικά που αγοράζουμε, προτού τα καταναλώσουμε.

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός “Environmental Working Group”, πραγματοποίησε μεγάλη έρευνα σχετικά με το ποια προϊόντα έχουν περισσότερες τέτοιες επικίνδυνες ουσίες.

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

Μήλα

Ροδάκινα

Νεκταρίνια

Φράουλες

Σταφύλια

Σέλερι

Σπανάκι

Κόκκινες πιπεριές

Αγγούρια

Ντομάτες τύπου “cherry” (ντοματίνια)

Φρούτα και λαχανικά που έχουν τα ΛΙΓΟΤΕΡΑ φυτοφάρμακα:

Αβοκάντο

Καλαμπόκι

Ανανάς

Λάχανο

Αρακάς κατεψυγμένος

Κρεμμύδια

Σπαράγγια

Μάνγκο

Παπάγια

Ακτινίδια

Μελιτζάνες

Γκρέιπφρουτ

Πεπόνι

Κουνουπίδι

Γλυκοπατάτες

Πηγή: iatropedia 

Προβλήθηκε 1535 φορές

Μάχη ζωής για τη μικρή Ναταλία από τη Ζάκυνθο. Παλεύει με σπάνια και επιθετική νόσο

Ένα 18μηνών μωρό από τη Ζάκυνθο, η μικρή Ναταλία Κανά, δίνει τις τελευταίες εβδομάδες έναν σκληρό και άνισο αγώνα για τη ζωή της, έχοντας διαγνωστεί με εμβρυϊκό ραβδομυοσάρκωμα ουροδόχου κύστεως – μία εξαιρετικά σπάνια και επιθετική μορφή της νόσου.