Έκλεισε η συμφωνία – 9% η μείωση στις συντάξεις – 5.681 το αφορολόγητο

Για το θέμα των Κυριακών είπε ο Υπουργός, ότι υπάρχει διεύρυνση και στον αριθμό των Κυριακών κατά τις οποίες τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά αλλά και στις περιοχές που θα ορίζονται ως τουριστικές. (Τουριστική περιοχή τα Σπάτα ας πούμε ή το Μαρούσι ή ο Αγ.Δημήτριος;)

Ας θυμηθούμε τι έλεγαν παλιά:

''Το ΒΗΜΑ 2013''

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αποτελεί μια απαράδεκτη και αντιδραστική απόφαση από κάθε άποψη» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου.

«Η κυβέρνηση είναι εκτός τόπου και χρόνου όταν από τη μια πλευρά σφαγιάζει τα εισοδήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων και από την άλλη αυξάνει τις μέρες και τις ώρες που οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν.

»Πρόκειται για άλλη μια ισοπεδωτική ενέργεια που στρέφεται ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ οδηγεί στη θανατική καταδίκη το μικρομεσαίο εμπόριο που θα οδηγηθεί σε ακόμα περισσότερα λουκέτα, ανατροφοδοτώντας έτσι το φαύλο κύκλο της ύφεσης και της ανεργίας . Μόνος κερδισμένος είναι τα μεγάλα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές αλυσίδες που θα ωφεληθούν από την ανακατανομή του μειωμένου τζίρου.

»Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει τώρα πίσω αυτό το μέτρο» καταλήγει η ανακοίνωση 

''LEFT 18.07.2014''
Ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

"Κάθε Κυριακή που θα ανοίγουν τα μαγαζιά θα είναι αιτία πολέμου":

Η συγκυβέρνηση της καταστροφής, που με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές της έχει διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας, έχει ισοπεδώσει μισθούς και συντάξεις , έχει εκτοξεύσει την ανεργία, έχει οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας και έχει οδηγήσει στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, επιχειρεί για μια ακόμα Κυριακή να στερήσει από τους εργαζόμενους το στοιχειώδες δικαίωμα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή «για το καλό της κοινωνίας και της οικονομίας»!

Σε μια ακόμα προσπάθεια εμπαιγμού της κοινωνίας οι εντολοδόχοι της τρόικας την ώρα που ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία και οικονομία προς όφελος μιας χούφτας τραπεζιτών και μεγάλων ντόπιων και ξένων επιχειρήσεων, διατυμπανίζουν πως με την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων «θα σωθεί η αγορά» σαν να μη γνωρίζουν ότι αυτό που λείπει από τους πολίτες δεν είναι ο χρόνος, αλλά η στοιχειώδης οικονομική δυνατότητα.

Με το μέτρο των ανοικτών καταστημάτων τις Κυριακές ισοπεδώνουν περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων, απορυθμίζουν τις εργασιακές σχέσεις και δημιουργούν τεράστια προβλήματα σε χιλιάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους ενώ συγχρόνως οδηγούν ακόμα περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο, με μοναδικούς κερδισμένους τις μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες καταστημάτων.

Για άλλη μια Κυριακή θα μας βρουν μπροστά τους. Αντιστεκόμαστε στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, όπως και σε όλες τις πολιτικές που οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση και τη χώρα στην καταστροφή.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Φωτογραφία από τα παλιά...

Προβλήθηκε 1924 φορές
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί - Θερμοκρασία: Από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Δ.ΥΠ.Α πρώην ΟΑΕΔ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ-τ ΟΕΕ-τ ΟΕΚ με ανακοίνωση του αναφέρεται στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 33.790,00€ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ