37χρονος απατεώνας στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. για απάτες ηλεκτρικών & ηλεκτρονικών συσκευών σε διάφορες περιοχές της Αττικής

Στα πέριξ 10 Μαϊου 2017

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 8-5-2017 στην Γλυφάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 37χρονος ημεδαπός, για ληστείες και απάτες κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, τουλάχιστον από τον Ιούνιο του έτους 2016, ο κατηγορούμενος, δρώντας στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προσποιούμενος των πωλητή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ερχόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τα υποψήφια θύματα του, στα οποία τους υποσχόταν την πώληση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών σε αρκετά χαμηλές τιμές και τους έπειθε να τον συναντήσουν σε προκαθορισμένο τόπο και χρόνο, προκειμένου να προβούν στην αγοραπωλησία των συσκευών.

Στη συνέχεια, όταν συναντούσε τα θύματα του, αρχικά απαιτούσε την προκαταβολή του εκάστοτε προσυμφωνηθέντος χρηματικού ποσού, με την υπόσχεση να τους παραδώσει τις συσκευές που είχαν ζητήσει και μόλις παραλάμβανε τα χρήματα, διέφευγε από το σημείο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Σε περίπτωση κατά την οποία οι παθόντες δεν επιθυμούσαν να προκαταβάλλουν το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό, καθότι απαιτούσαν να δουν πρώτα τις συσκευές, τότε ο κατηγορούμενος δεν δίσταζε με την απειλή όπλου ή μαχαιριού να τους αφαιρεί τα χρήματα που κατείχαν.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάσθηκαν πέντε (5) περιπτώσεις, εκ των οποίων τρεις (3) ληστείες και δυο (2) απάτες.

Σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης και επιπλέον είχε παραβιάσει περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.

www.PoliceNews.eu 

Προβλήθηκε 1660 φορές

 Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη: ''για όσα ονειρεύονται τα παιδιά είμαστε κοντά τους''.

Για τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ η παιδεία οφείλει κυρίως να δίνει σταθερά σημεία προσανατολισμού, δοκιμασμένες αξίες και καταξιωμένα ιδεώδη ως βάση του ζην, του συζήν και του ευζην.

Καλοριφέρ ''εξερράγη'' σε σχολείο - ''Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα''

Σοκ προκαλεί η καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης – Υμηττού για επικίνδυνο περιστατικό στο 1ο Λύκειο Υμηττού, όπου σώμα καλοριφέρ εκτόξευσε καυτό νερό υπό πίεση μέσα σε αίθουσα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα εκπαιδευτικού.

''Ρίξαμε τα τείχη για τους αθλητές μας''  Βραβεύσεις Αθλητών Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης 2026

Στο κατάμεστο Πολιτιστικό – Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης», ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης και το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου πραγματοποίησαν την Κυριακή 1 Μαρτίου 2026, την ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων των αθλητών, προπονητών καθώς και όλων όσων συνέβαλαν για τις νίκες και τις διακρίσεις που πέτυχαν κατά την αγωνιστική περίοδο 2025.