Με διαφορά μόλις μία ημέρα από τη γιορτή της Μητέρας, γιορτάζεται φέτος,  η Παγκόσμια Ημέρα για την Οικογένεια που καθιέρωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών το 1993. (15 Μαΐου)

Σκοπός, όπως αναφέρεται στην διακήρυξη του, ήταν να στρέψει όχι μόνο την προσοχή αλλά και τις προσπάθειες τόσο της πολιτείας όσο και της κοινωνίας στην προάσπιση του θεσμού, τονίζοντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών της, προκειμένου να λειτουργεί σωστά και να εκπληρώνει τον μοναδικό του θεμελιώδη ρόλο στην κοινωνία.

 

«Η οικογένεια είναι όπως τα κλαδιά σε ένα δέντρο, όλοι μεγαλώνουμε προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά οι ρίζες μας παραμένουν κοινές.»

 

Με αφορμή τη σημερινή μέρα αναλογιζόμαστε το δύσκολο και θεμελιώδη ρόλο του γονέα στην οικογένεια. Συνήθως η πλειοψηφία των γονέων διερωτούνται εάν είναι αρκετά καλοί και θέλουν συνεχώς να γίνονται καλύτεροι.

Έτσι λοιπόν σήμερα, κλείστε τα κινητά τηλέφωνα, tablets και laptops όταν γυρνάτε σπίτι από τη δουλειά γιατί ο χρόνος της ημέρας που απομένει να περάσετε με τα παιδιά σας μέχρι να κοιμηθούν είναι πολύτιμος για αυτά αλλά και για εσάς.

Αφιερώστε τους λοιπόν αυτές τις ώρες για να τις περάσετε παρέα δίνοντας τους την αμέριστη προσοχή σας που τόσο αποζητούν, καθώς η δουλειά μπορεί να περιμένει.

Κάνετε κάτι καινούργιο μαζί, μία δραστηριότητα που δεν έχετε μοιραστεί ποτέ μαζί τους ή που δεν έχετε κάνει ποτέ ούτε και εσείς.

Θα μπορούσε να είναι μία κατασκευή, μία αθλητική δραστηριότητα, ή μία δραστηριότητα εκτός σπιτιού. Σημασία έχει να είναι κάτι ενδιαφέρον για εσάς και τα παιδιά σας και πάνω από όλα διασκεδαστικό!

Διαβάστε και συμβουλευτείτε ένα βιβλίο για το ρόλο του γονέα. Οι περισσότεροι από εμάς εξετάσαμε διεξοδικά αμέτρητα βιβλία και δεχθήκαμε πολλές συμβουλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά κάπου στην πορεία ξεχάσαμε να τα εφαρμόζουμε με τα παιδιά μας.

Επομένως είναι σημαντικό να ανατρέξετε σε συμβουλές για κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ή απλά για να πάρετε νέες ιδέες και να πειστείτε ότι είστε καλύτεροι από όσο νομίζατε ως γονείς.

Θυμηθείτε πως ήταν να είστε παιδιά.

Ξαναμπείτε σε αυτό το ρόλο και μοιραστείτε τις στιγμές που περάσατε με τα παιδιά σας, δείξτε τους φωτογραφίες από τα παιδικά σας χρόνια και μάθετε τους τα παιχνίδια που παίζατε τότε.

Θα λατρέψουν να ακούνε ιστορίες για εσάς όταν ήσασταν παιδί και εσείς θα μπορέσετε να μπείτε καλύτερα στη δική τους θέση και να τα κατανοήσετε.

Βρείτε χρόνο για ένα οικογενειακό γεύμα. Είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεται η οικογένεια τέτοιες στιγμές γύρω από το τραπέζι και δυστυχώς οι γρήγοροι ρυθμοί και το άγχος της καθημερινότητας μας κάνει να το ξεχνάμε και να το αμελούμε.

Βρείτε λοιπόν χρόνο και αρπάξτε την ευκαιρία για οικογενειακές συναντήσεις που προσφέρουν τη δυνατότητα για συζήτηση και δέσιμο των σχέσεων παρέα με νόστιμα φαγητά.

Περάστε μία χαρούμενη, δημιουργική και διασκεδαστική ημέρα σήμερα με την οικογένεια σας αλλά και κάθε μέρα!

Προβλήθηκε 2960 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...