Με διαφορά μόλις μία ημέρα από τη γιορτή της Μητέρας, γιορτάζεται φέτος,  η Παγκόσμια Ημέρα για την Οικογένεια που καθιέρωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών το 1993. (15 Μαΐου)

Σκοπός, όπως αναφέρεται στην διακήρυξη του, ήταν να στρέψει όχι μόνο την προσοχή αλλά και τις προσπάθειες τόσο της πολιτείας όσο και της κοινωνίας στην προάσπιση του θεσμού, τονίζοντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μελών της, προκειμένου να λειτουργεί σωστά και να εκπληρώνει τον μοναδικό του θεμελιώδη ρόλο στην κοινωνία.

 

«Η οικογένεια είναι όπως τα κλαδιά σε ένα δέντρο, όλοι μεγαλώνουμε προς διαφορετικές κατευθύνσεις, αλλά οι ρίζες μας παραμένουν κοινές.»

 

Με αφορμή τη σημερινή μέρα αναλογιζόμαστε το δύσκολο και θεμελιώδη ρόλο του γονέα στην οικογένεια. Συνήθως η πλειοψηφία των γονέων διερωτούνται εάν είναι αρκετά καλοί και θέλουν συνεχώς να γίνονται καλύτεροι.

Έτσι λοιπόν σήμερα, κλείστε τα κινητά τηλέφωνα, tablets και laptops όταν γυρνάτε σπίτι από τη δουλειά γιατί ο χρόνος της ημέρας που απομένει να περάσετε με τα παιδιά σας μέχρι να κοιμηθούν είναι πολύτιμος για αυτά αλλά και για εσάς.

Αφιερώστε τους λοιπόν αυτές τις ώρες για να τις περάσετε παρέα δίνοντας τους την αμέριστη προσοχή σας που τόσο αποζητούν, καθώς η δουλειά μπορεί να περιμένει.

Κάνετε κάτι καινούργιο μαζί, μία δραστηριότητα που δεν έχετε μοιραστεί ποτέ μαζί τους ή που δεν έχετε κάνει ποτέ ούτε και εσείς.

Θα μπορούσε να είναι μία κατασκευή, μία αθλητική δραστηριότητα, ή μία δραστηριότητα εκτός σπιτιού. Σημασία έχει να είναι κάτι ενδιαφέρον για εσάς και τα παιδιά σας και πάνω από όλα διασκεδαστικό!

Διαβάστε και συμβουλευτείτε ένα βιβλίο για το ρόλο του γονέα. Οι περισσότεροι από εμάς εξετάσαμε διεξοδικά αμέτρητα βιβλία και δεχθήκαμε πολλές συμβουλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά κάπου στην πορεία ξεχάσαμε να τα εφαρμόζουμε με τα παιδιά μας.

Επομένως είναι σημαντικό να ανατρέξετε σε συμβουλές για κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ή απλά για να πάρετε νέες ιδέες και να πειστείτε ότι είστε καλύτεροι από όσο νομίζατε ως γονείς.

Θυμηθείτε πως ήταν να είστε παιδιά.

Ξαναμπείτε σε αυτό το ρόλο και μοιραστείτε τις στιγμές που περάσατε με τα παιδιά σας, δείξτε τους φωτογραφίες από τα παιδικά σας χρόνια και μάθετε τους τα παιχνίδια που παίζατε τότε.

Θα λατρέψουν να ακούνε ιστορίες για εσάς όταν ήσασταν παιδί και εσείς θα μπορέσετε να μπείτε καλύτερα στη δική τους θέση και να τα κατανοήσετε.

Βρείτε χρόνο για ένα οικογενειακό γεύμα. Είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεται η οικογένεια τέτοιες στιγμές γύρω από το τραπέζι και δυστυχώς οι γρήγοροι ρυθμοί και το άγχος της καθημερινότητας μας κάνει να το ξεχνάμε και να το αμελούμε.

Βρείτε λοιπόν χρόνο και αρπάξτε την ευκαιρία για οικογενειακές συναντήσεις που προσφέρουν τη δυνατότητα για συζήτηση και δέσιμο των σχέσεων παρέα με νόστιμα φαγητά.

Περάστε μία χαρούμενη, δημιουργική και διασκεδαστική ημέρα σήμερα με την οικογένεια σας αλλά και κάθε μέρα!

Προβλήθηκε 1374 φορές

Ο Υμηττός πάλι σε κίνδυνο! (του Πάνου Τότσικα)

Με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά - εμπρησμό στην ανατολική πλευρά του Υμηττού, θεωρώ σκόπιμη την αναδημοσίευση από το περιοδικό "ΟΥΤΟΠΙΑ" τ.123, Δεκ. 2017 ενός κειμένου μου για την συνολική κατάσταση που επικρατεί - και σήμερα - στον Υμηττό.

Περί βλακείας (ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ)

Η βλακεία, εκτός από ανίκητη και επικίνδυνη, είναι ενίοτε και χυδαία! Η βλακεία δεν κατατάσσεται στα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα. Κακώς! Κάκιστα! Ούτε θεωρείται έγκλημα… Καλώς, κάλλιστα, γιατί δεν θα έφταναν… τα κάγκελα!…

Έγκλημα καθ' υποτροπή (ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ)

Τα λόγια είναι περιττά. Στην περίπτωση όμως της Εύβοιας, αλλά και πολλών άλλων πυρκαγιών στην χώρα μας, δεν ευθύνεται η κλιματική αλλαγή αλλά τα συμφέροντα και η εγκληματική αδιαφορία των κυβερνώντων στο πραγματικό πρόβλημα.

ΠΑΣΚΕΔΙ - Αντικαπνιστικός νόμος: ''άμεση ανάγκη για διαχωρισμό καταστημάτων σε καπνιζόντων ή μη''

Από την πρώτη κιόλας στιγμή, το ΠΑΣΚΕΔΙ δήλωσε ότι τάσσεται υπέρ των άμεσων κινητοποιήσεων τόσο του υπουργείου Υγείας, όσο και του ίδιου του κ. πρωθυπουργού σχετικά με την αποτελεσματική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.