Ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, κ. Χατζηδάκης, που εισηγήθηκε το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, (10 Μαΐου 2017,  Επιτροπή Ποιότητας Ζωήςέθεσε υπόψη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής το υπ’ αριθ. πρωτ.12507/2017 έγγραφό του που έχει ως εξής:

Έπειτα από μελέτη της κυκλοφορίας της ευρύτερης περιοχής και έχοντας υπόψιν παράπονα συμπολιτών μας για ατυχήματα και διαπληκτισμούς (π.χ. αρ. πρωτ. 11851/28- 04-16), σας παρακαλούμε να εισηγηθείτε την λήψη απόφασης για την μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος.

Η συγκεκριμένη οδός έχει πλάτος 7,00 μέτρα και δεν μπορεί να υφίσταται και αμφίπλευρη στάθμευση και αμφίδρομη κίνηση. Επιπλέον έχει αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο λόγω του παρακείμενου άλσους, και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που πραγματοποιούνται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου. Επιβάρυνση
του φόρτου παρατηρείται και λόγω της λειτουργίας του Διεθνούς Ωδείου Αθηνών κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.

Προτείνεται η μονοδρόμηση της οδού από την συμβολή της με την οδό Γαρδίκη εως την οδό Φιλοποίμενος με κατεύθυνση προς την οδό Φιλοποίμενος, το δε τμήμα της από την οδό Βας. Αμαλίας εως την οδό Φιλοποίμενος μονοδρομείται με κατεύθυνση προς την οδό Φιλοποίμενος. Τέλος το τμήμα της οδού μεταξύ της οδού Βασ. Αμαλίας και της λεωφ. Πρωτόπαπα παραμένει διπλής κατεύθυνσης, και αντιδρομείται η οδός Φιλοποίμενος. Με την ρύθμιση αυτή επιτυγχάνεται κυκλοφοριακή αποφόρτιση της οδού και κυκλική κίνηση πέριξ του άλσους. Η ανωτέρω ρύθμιση αποτυπώνεται στο συνημμένο σχέδιο και θα πραγματοποιηθεί με την απαραίτητη οριζόντια και κατακόρυφη

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αφού είδε τις διατάξεις των άρθρων 73, 74 και 75 του Ν. 3852/2010 και το Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) το άρθρο 34 του Ν. 2696/99 ως τροποποιήθηκε με τον Ν.3542/07 (Κ.Ο.Κ.)

Ομόφωνα αποφασίζει
1. Εγκρίνει την μονοδρόμηση της οδού Ποσειδώνος και την αντιδρόμηση της οδού Φιλοποίμενος.

Η συγκεκριμένη οδός έχει πλάτος 7,00 μέτρα και δεν μπορεί να υφίσταται και αμφίπλευρη στάθμευση και αμφίδρομη κίνηση. Επιπλέον έχει αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο λόγω του παρακείμενου άλσους, και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που πραγματοποιούνται οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Δήμου.

Επιβάρυνση του φόρτου παρατηρείται και λόγω της λειτουργίας του Διεθνούς Ωδείου Αθηνών κατά τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών. Αποφασίζεται η μονοδρόμηση της οδού από την συμβολή της με την οδό Γαρδίκη εως την οδό Φιλοποίμενος με κατεύθυνση προς την οδό Φιλοποίμενος, το δε τμήμα της από την οδό Βας. Αμαλίας εως την οδό Φιλοποίμενος μονοδρομείται με κατεύθυνση προς την οδό Φιλοποίμενος. Τέλος το τμήμα της οδού μεταξύ της οδού Βασ. Αμαλίας και της λεωφ. Πρωτόπαπα παραμένει διπλής κατεύθυνσης, και αντιδρομείται η οδός Φιλοποίμενος. Με την ρύθμιση αυτή επιτυγχάνεται κυκλοφοριακή αποφόρτιση της οδού και κυκλική κίνηση πέριξ του άλσους. Η ανωτέρω ρύθμιση αποτυπώνεται στο συνημμένο σχέδιο και θα πραγματοποιηθεί με την απαραίτητη οριζόντια και κατακόρυφη

2. Παραπέμπει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη της κανονιστικής απόφασης.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 62/2017 και είναι αναρτητέα στο διαδίκτυο.
 

Προβλήθηκε 3221 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.