Την Δευτέρα 22-5-17, στο Γεφυράκι της οδού Έλλης, στον Άλιμο, 6.30 μμ., μετά από κάλεσμα μας, με αυτοκίνητο με τηλεβόες, έγινε η 1η συγκέντρωση κατοίκων Αλίμου, Π. Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου, ήτοι, των 3 δήμων που θα πληγούν άμεσα από τις πλημμύρες που θα προκαλέσει η εντός ολίγων εβδομάδων λειτουργία των παράνομων - αυθαίρετων αγωγών Σ2 και Σ3 που εκτρέπουν τα νερά της Λεκάνης απορροής του ρ. Τραχώνων στο ρέμα Πικροδάφνης, χωρίς να έχει άδεια το έργο, με αποφάσεις του Δήμου Ηλιούπολης και της Περιφέρειας Αττικής, που με ψέματα και την ανοχή της Δ/νσης Περιβάλλοντος Περιφέρειας Αττικής, παρέκαμψαν την εκ του νόμου υποχρέωσή τους να έχουν εκπονήσει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), ώστε να αποφασισθεί η επιβαλλόμενη έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), απλά η άδεια του έργου.

Μα ούτε και εκπόνησαν ποτέ μέχρι σήμερα την Νομολογιακά προβλεπόμενη Οριοθέτηση για τέτοια έργα, αλλά και για την Αποκατάσταση του ρέματος της Πικροδάφνης στην κατά το δυνατόν φυσική έκτασή του που είχε τουλάχιστον το 1939 (οργανωμένη απομάκρυνση μπαζοπρανών, αυθαίρετων κατασκευών μέσα στο ρέμα, κ.α.), καθώς επίσης το κράτος δεν έχει ακόμα συμμορφωθεί – ατιμώρητοι γαρ από το ΣτΕ – με την απόφαση ΣτΕ/Ε΄1242 που μας χορήγησε από το 2008, μα ¨πετιώνται¨ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για την εκπόνηση ¨μαϊμού¨, δηλαδή παράνομων οριοθετήσεων.

Η Εκτροπή αυτή, έχει σταματήσει ήδη δυο φορές,

α) για 7 μήνες με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ/Ε΄ με μια πρώτη προσφυγή κατοίκων τον Γενάρη του 2015, που τελικά εκρίθη εκπρόθεσμη (!!) αφήνοντας άκριτο το παράνομο και εγκληματικό έργο και

β) Την 27-1-16 η πρώτη Εισαγγελέας Περιβάλλοντος κ. Μακρή Πετρούλα, άνοιξε δικογραφία με αρ. ΓΠ2016/18, με αξιομνημόνευτη πίστη στην δικαιοσύνη και ευαισθησία για την ασφάλεια των κατοίκων και την προστασία του περιβάλλοντος, μόλις περιήλθαν εις γνώση της δύο δημοσιεύματα της Εφημερίδας των Συντακτών: εδώ και εδώ

Άμεσα σχεδόν, και κάτω από το βάρος της παρανομίας σταμάτησε το έργο σιωπηρώς (!) η Περιφέρεια κ.λ.π., για ένα χρόνο (Μάρτιος 16 μέχρι Μάρτιος 17) παρά την συμβολή των οδών Πιπίνου και Πλαπούτα, 50 μέτρα πριν να περάσει ο αγωγός Σ3 την νοητή οριογραμμή του Υδροκρίτη - στην οποία εφάπτονται και διαχωρίζονται συγχρόνως, οι δύο διαφορετικές λεκάνες απορροής - και πριν ο αγωγός Σ3 να τις ενώσει παρά φύση!

Το έργο συνεχίζεται και παρά την ομόφωνη απόφαση του Δήμου Αλίμου 397/23-11-15 που ζητά, κακώς μεν, να καταστραφεί το φυσικό ρέμα (τσιμέντο-πέτρα-σύρμα; ή η έρπουσα κρυφά Λεωφοροποίηση;), αλλά μέχρι τότε καλώς ζητά, να μην επιτραπεί η σύνδεση των αγωγών της Ηλιούπολης με το ρέμα Πικροδάφνης γιατί τα νερά τους προέρχονται από άλλη λεκάνη απορροής – και πέφτουν στο ρέμα μας – ενώ στην Ποσειδώνος ¨ όπως είναι σήμερα η διατομή του ρέματος ο κίνδυνος πλημμύρας είναι κατά πολύ αυξημένος και μια επιπλέον ποσότητα ομβρίων θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο, άρα συχνότερα φαινόμενα πλημμύρας (σήμερα αντέχει 90 κ.μ./δευτερ., ενώ σε πλημμύρα και με τους αγωγούς θα έχει 230 κ.μ./δευτερόλεπτο.)

Συντελείται λοιπόν, και σε λίγο θα λειτουργεί αυτόματα, ένα ύπουλο σχέδιο του κράτους (Δημάρχου Ηλιούπολης Βαλασόπουλου Βασ., και της Περιφέρειας Αττικής του τέως Σγουρού Γιάννη και της νυν Δούρου Ρένας, που δρα ως Δούρειος Ίππος, αντίθετα με τις εξαγγελίες της και χωρίς η θυσία της Πικροδάφνης να είναι προαπαιτούμενο των δανειστών), με την ανοχή – επιεικώς - όλων των δημάρχων, αντί τα νερά να πάνε στον φυσικό αποδέκτη τους το ρέμα Τραχώνων.

Η Εκτροπή θα αλώσει σε λίγο, τον πρωτογενή φυσικό αντιπλημμυρικό σχηματισμό της Πικροδάφνης (και του ρ. Τραχώνων) γιατί η εκτροπή αυτή με τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις μπαζοπρανών που θα επιφέρει θα οδηγήσει στο δήθεν επιβαλλόμενο χτίσιμο του οικοσυστήματος, και εντέλει την μη αναστρέψιμη, μετατροπή του ρέματος σε λεωφόρο για να εξυπηρετήσει συμφέροντα και επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή, αντί να κάνουν λεωφόρο υπόγεια που δεν θα καταστρέψει ούτε το ρέμα, ούτε την φυσιογνωμία του οικιστικού περιβάλλοντος, αλλιώς θα υποβαθμισθεί η αξία χιλιάδων κατοικιών, η ασφαλής διαβίωση και η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Στην συγκέντρωση πέρασαν και πήραν έντυπη ενημέρωση περί τους 90 πολίτες ενώ παρέμειναν και άκουσαν τις εισηγήσεις μελών και φίλων της ένωσής μας περί τους 45 κάτοικοι.

Τονίσθηκε στους κατοίκους το γεγονός ότι ο Πρόδρος του ΣτΕ/Ε΄ τμήμα, κ. Ράντος Αθ. και ο εισηγητής κ. Παπανικολάου Χρ. απέρριψαν την Αίτηση μας για Αναστολή και Προσωρινή Διαταγή διακοπής των έργων, με αιτιολογία κατά την γνώμη μας, νόμω και ουσία αβάσιμη και αναντίστοιχη με τον ιστορικό ρόλο του ΣτΕ/Ε΄τμήμα, των προηγούμενων περιόδων, που με την πάγια νομολογία του προστάτευε τα ρέματα από τους παράνομους σχεδιασμούς του κράτους για την καταστροφή τους, και έτσι η ένωσή μας κατάφερε επί 16 χρόνια μέχρι σήμερα να διασώζει το ρέμα της Πικροδάφνης.

Η ένωση μας πρότεινε στους κατοίκους και έγινε δεκτή η καθιέρωση διαρκούς συγκέντρωσης ενημέρωσης, αναστοχασμού και δράσεων κάθε Δευτέρα στις 19.00 μ.μ., στο ίδιο σημείο (επόμενη η Δευτέρα 29 Μαιου 2017) με σκοπό την επιτυχία του δίκαιου αγώνα μας.

Τονίσθηκε επίσης ότι οι κάτοικοι πρέπει να οργανωθούν άμεσα και να κάνουν δράσεις ποικίλες (π.χ. ανάρτηση στα μπαλκόνια σημαιών γαλάζιων (νερό, ροή), πράσινων (βλάστηση, φύση), κόκκινων (καρδιά, αίμα, ζωή) και μαύρων (πένθος),που θα αποκαλύψουν - αναδείξουν, στους πολίτες όλης της χώρας, την παρανομία και μεγάλη επικινδυνότητα για τους κατοίκους, αυτού του έργου, αλλά και θα εκθέσουν στους πολίτες όλους αυτούς που το αποφάσισαν, που το υλοποιούν, και που το επιτρέπουν να συνεχίζεται.


"Τα νερά σας σπίτι σας και όχι στο δικό μας
είσαστε παράνομοι και θέτε το κακό μας"

''Αυτό δεν είναι δημοκρατία
είναι εντελώς παρα-νομο-κρατία"

 

Προβλήθηκε 1932 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.