Καθυστερήσεις, λάθη και η απουσία γιατρών από τα νησιά μας ήταν οι λόγοι που χάθηκε η ζωή μιας 57χρονης γυναίκας στη Φολέγανδρο.

Οι συγγενείς της καταγγέλλουν ότι περίμενε 3,5 ώρες αβοήθητη με ακατάσχετη αιμορραγία, γυναικολογικής φύσεως, γιατί το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, δεν έβρισκε γιατρό για να τη συνοδεύσει κατά τη μεταφορά της με Super Puma. Όταν βρέθηκε γιατρός ήταν ήδη αργά.

«Η μητέρα μου αιμορραγούσε από τις 12:00 τη νύχτα και το Super Puma ήρθε στις 7:00 το πρωί. Πόσο να αντέξει η γυναίκα. Μου φώναζε "βοήθεια, σώσε με" και εγώ είχα τρελαθεί, δεν ήξερα πώς να τη βοηθήσω. Ξεψύχησε μπροστά στα μάτια μας, αβοήθητη» είπε ο γιος της άτυχης γυναίκας.

Στη Φολέγανδρο, που "βουλιάζει" από τουρίστες κάθε χρόνο, υπάρχει μόνο μια γιατρός από την οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου».

Εδώ και 2,5 χρόνια στην Ιθάκη δεν υπάρχει παιδίατρος για τα 350 παιδιά που ζουν μόνιμα στο νησί. Το μικροβιολογικό εργαστήριο είναι κλειστό, καθώς ο μικροβιολόγος συνταξιοδοτήθηκε.

Στην Πρέβεζα τέσσερα Κέντρα Υγείας της περιοχής κλείνουν κάθε μεσημέρι στις 15:00 γιατί δεν υπάρχουν γιατροί για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς, ενώ πολλές φορές οι εργαζόμενοι πληρώνουν από την τσέπη τους γάντια, οινόπνευμα και άλλα αναλώσιμα.

Την ίδια ώρα στο Μεσολόγγι έχουν χαλάσει τα δυο από τα τρία ασθενοφόρα, με αποτέλεσμα οι διακομιδές να γίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει πότε θα ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, μέσω των περιφερειών για τα 90 καινούργια ασθενοφόρα που θα μπορούσαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤ1 

Προβλήθηκε 4474 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.