«Διημερίδα για την υποστήριξη του Ερασιτέχνη Αθλητή»

Υγεία 09 Ιουνίου 2017

 

Στην προσπάθεια για την ανάδειξη της πολύπλευρης και επιστημονικά εμπεριστατωμένης προσέγγισης των πιθανών προβλημάτων, τα οποία αντιμετωπίζει ο ερασιτέχνης αθλητής, τα Επιστημονικά Τμήματα Καρδιοαγγειακής και Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας - Αποκατάστασης (Ε.Τ.Κ.Α.Φ.Α.) και Αθλητικής Φυσικοθεραπείας (Ε.Τ.Α.Φ.) του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (Π.Σ.Φ.) συνδιοργανώνουν: στο Αμφιθέατρο «ΔΩΜΑ» του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» (Κτίριο ΑΧΕΠΑ, 11ος όροφος, Υψηλάντου 45, Αθήνα), στις 10-11 Ιουνίου 2017, Επιστημονική Εκπαιδευτική Διημερίδα με θέμα:  «Διεπιστημονική Προσέγγιση του Ερασιτέχνη Αθλητή»

 

Η πρώτη ημέρα της εκδήλωσης περιλαμβάνει δύο συνεδρίες με κεντρικές ομιλίες.

 

Η 1η συνεδρία ασχολείται με την καρδιοαναπνευστική λειτουργία του ερασιτέχνη αθλητή και θα παρουσιαστούν ομιλίες για το εθνικό σχέδιο πρόληψης του αιφνίδιου θανάτου σε αθλητές, για το ρόλο της άσκησης σε αθλητές με καρδιοαγγειακά και με αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και για την επανεκπαίδευση του αναπνευστικού προτύπου σε αθλητές με άσθμα, ώστε να καταστεί σαφές ότι τα καρδιοαναπνευστικά νοσήματα δεν πρέπει να αποκλείουν τον πάσχοντα από την αθλητική δραστηριότητα.

 

Η 2η συνεδρία θα πραγματευτεί τους ρόλους και τις ευθύνες της επιστημονικής ομάδας αποκατάστασης του ερασιτέχνη αθλητή, με παρουσιάσεις για την πρόγνωση και την πρόληψη των κακώσεων, την αξιολόγηση και την επιλογή των κατάλληλων θεραπευτικών εργαλείων, καθώς και την ψυχολογική και τη διατροφική υποστήριξη του τραυματισμένου αθλητή, στέλνοντας ισχυρό μήνυμα για τη θετική επίδραση της διεπιστημονικής συνεργασίας στην αποκατάσταση.

 

Η Διημερίδα κλείνει με δύο ενδιαφέροντα πρακτικά κλινικά φροντιστήρια (workshops), τα οποία απευθύνονται σε φυσικοθεραπευτές και φοιτητές φυσικοθεραπείας.

 

Το αντικείμενο του πρώτου κλινικού φροντιστηρίου είναι η «Άσκηση αναπνευστικών μυών σε αθλητή», στο οποίο οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν πώς, με τον κατάλληλο εξοπλισμό, θα επιτύχουν θεραπευτικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της δύσπνοιας και στη βελτίωση της αναπνευστικής λειτουργίας αθλητών.

 

Στο δεύτερο κλινικό φροντιστήριο με τίτλο «Η χρήση της μεθόδου “Kinesiotaping” στον Αθλητισμό. Μύθος ή πραγματικότητα;», θα γίνει αναφορά στον κλινικό συλλογισμό της χρήσης του kinesiotape και θα υπάρξει κλινική εφαρμογή στις αρθρώσεις του ώμου και του γόνατος με στόχο τη βελτίωση της λειτουργικότητας των μαλακών μορίων.

Για πληροφορίες εγγραφής στη Διημερίδα απευθυνθείτε στα websites: www.psf.org.gr/sportsphysio και www.tkafa.gr και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] και [email protected]
 

Προβλήθηκε 917 φορές

''Ksou ksou'': Η δωρεάν εφαρμογή για κουνούπια και κατσαρίδες - Πώς την κατεβάζουμε στο κινητό

Με το πάτημα ενός κουμπιού απλά ενεργοποιείται από το ηχείο της κινητής συσκευής ένα αρχείο ήχου που δεν μπορεί να το αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί εξαιτίας των ιδιαίτερων συχνοτήτων

Ενημέρωση από το Δήμο Ηλιούπολης σχετικά με τα κρούσματα στρεπτόκοκκου

Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας(Ε.Ο.Δ.Υ.) παρατηρείται τον τελευταίο χρονικό διάστημα αλυσιδωτό κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω κρουσμάτων στρεπτοκοκκικής λοίμωξης από πυογόνο στρεπτόκοκκο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

74η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ: Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ!

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης προσηλωμένη με συνέπεια στο κοινωνικό της έργο, διοργανώνει την 74η Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς» και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου μας.