ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΦΟΝΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΑΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ

Ο σοκαριστικός θάνατος του 11χρονου Μάριου στο σχολείο του στο Μενίδι από αδέσποτη σφαίρα έχει προκαλέσει πανελλήνια οργή και θλίψη.

Αλλά, πόσο σπάνιος είναι τελικά ένας θάνατος από μπαλωθιά στον αέρα και ποιος από εμάς δεν έχει βρεθεί σε κάποιο γλέντι όπου είδε να ρίχνονται εορταστικοί πυροβολισμοί στον αέρα;

Η επικίνδυνη αυτή παράδοση δεν είναι η πρώτη φορά που έχει στοιχίσει την απώλεια ανθρώπινης ζωής και μια ματιά στο αστυνομικό δελτίο των τελευταίων ετών δείχνει πως σε περιοχές όπως η Κρήτη ή η Καρδίτσα, έχουν καταγραφεί θάνατοι και τραυματισμοί.

Ωστόσο η μπαλωθιά δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο.

Το σύντομο βίντεο (δείτε το εδώ)του Tech Insider αντλεί επιστημονικά δεδομένα για να καταγράψει με απλό τρόπο γιατί ποτέ κανείς δεν πρέπει να στρέφει το όπλο του στον αέρα και να πυροβολεί .

Πηγή: www.lifo.gr 

Προβλήθηκε 3507 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.