Ευθεία επίθεση εναντίον της δημάρχου του Αγίου Δημητρίου Μαρίας Ανδρούτσου, τις αποφάσεις τις οποίας ταυτίζουν με τις πρακτικές των δανειστών, καταγγέλοντας ότι βάζει στο στόχαστρο Συνταγματικά κατοχυρωμένες Ελευθερίες και Δικαιώματα, εξαπολύουν συνδικαλιστές των ΟΤΑ.

Αναφέροντας ότι είναι «πρωτοπόρος» και «πέραν του δέοντος Δημοκρατική» σημειώνουν ότι «ξεκίνησε την διεξαγωγή διαδικτυακής έρευνας με την οποία απευθύνεται στους Δημότες Αγίου Δημητρίου και τους θέτει ερωτήματα μεταξύ άλλων, που αφορούν Συνταγματικά κατοχυρωμένες Ελευθερίες, Δικαιώματα και έννοιες».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση των συνδικαλιστών: “Καλούνται οι Δημότες του Αγίου Δημητρίου μέσω αυτής της έρευνας να απαντήσουν ανώνυμα σε ερωτήματα όπως, η ελευθερία του Συνδικαλισμού στο εσωτερικό του Δήμου. Δηλαδή, αν πρέπει ή όχι να δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να ασκούν το δικαίωμα της Ελευθερίας του Συνδικαλισμού και της Συλλογικής Διαπραγμάτευσης για την προάσπιση των συμφερόντων τους.

Επίσης τους θέτει ερωτήματα για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και τις ανάλογες παροχές για την πρόληψη ατυχημάτων και τραυματισμών αλλά και την θέσπιση εσωτερικού «μηχανισμού» αξιολόγησης της παραγωγικότητας των εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Είναι πασιφανές ότι η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου και οι ιδιώτες συνεργάτες της εφαρμόζοντας τέτοιες τακτικές και πολιτικές βαδίζουν με προσήλωση στα χνάρια των δανειστών της χώρας μας, δίνοντας μάλιστα μια άλλη διάσταση στις μνημονιακές πολιτικές και την κατάργηση Ελευθεριών και Δικαιωμάτων των εργαζομένων που έχουν κατακτηθεί με αιματηρούς αγώνες δεκαετιών.

Την ώρα που η σημερινή συγκυβέρνηση (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.) συνεχίζει απτόητη και με αμείωτο ρυθμό το έργο της διάλυσης του Δημόσιου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της εφαρμογής της μνημονιακής αξιολόγησης και κινητικότητας, της εξαφάνισης κάθε Συνδικαλιστικής Ελευθερίας και κάθε αντίδρασης των εργαζομένων, της κατάργησης των Σ.Σ.Ε. και κάθε έννοιας Εργασιακού Δικαιώματος, βρίσκει «άξιους συμμάχους» όπως η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου που της συμπαραστέκεται και την ενισχύει”.

Οι συνδικαλιστές καλούν την δήμαρχο Αγίου Δημητρίου κα Μαρία Ανδρούτσου «να αποσύρει άμεσα τις ερωτήσεις που αφορούν στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων στους χώρους εργασίας από την ανώνυμη διαδικτυακή έρευνα που έχει ξεκινήσει, καθώς θίγει, μειώνει και απαξιώνει σε μέγιστο βαθμό τους εργαζόμενους τόσο στο Δήμο Αγίου Δημητρίου όσο και στη Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα».

πηγή: http://www.aftodioikisi.gr 

Προβλήθηκε 1251 φορές