Πηγή: Romfea.gr

Να αφαιρεθεί το ταριχευμένο σώμα του Λένιν από την Κόκκινη Πλατεία, ζήτησε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Διασποράς από την Κυβέρνηση της Μόσχας.

"Ζητούμε να αφαιρέσετε από την κεντρική πλατεία της Μόσχας, το σώμα του ατόμου με το οποίο είναι συνδεδεμένο το άθεο καθεστώς, για το οποίο εκατομμύρια ζωής θυσιάστηκαν για την ιδεολογία του" - αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα του Συμβουλίου των Επισκόπων της Αμερικής.

Σε άλλο σημείο οι Ρώσοι Ιεράρχες της Αμερικής τονίζουν ότι "πρέπει να πούμε αντίο στα σύμβολα της επανάστασης, για να απαλλαγούμε από την αποθέωση δολοφονών που τα ονόματά τους, έχουν δοθεί σε πόλεις, χωριά, δρόμους, πλατείες, σταθμούς και πάρκα."

Να σημειωθεί ότι η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την εκατονταετηρίδα της επανάστασης και την αποκατάσταση του Πατριαρχείου στη Ρωσία, καθώς και τα δέκα χρόνια από την αποκατάσταση της ενότητας της Ρωσικής Εκκλησίας. 

Προβλήθηκε 2857 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.