Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Στη σύλληψη ενός 15χρονου από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ κατέληξε μια τρελή καταδίωξη που έλαβε χώρα χτες στην περιοχή του Μοσχάτου.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, όλα ξεκίνησαν χτες λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ όταν ένας 15χρονος Ρομά εισέβαλε σε οικία επί της οδού Αγίας Ευθυμίας στο Μοσχάτο και έκλεψε την τσάντα της ιδιοκτήτριας καθώς και τα κλειδιά του αυτοκινήτου της, μάρκας Citroen Xara. Ο ανήλικος επιβιβάστηκε στο όχημα και προσπάθησε να διαφύγει.

Διερχόμενη από την πλατεία του Μοσχάτου μία ομάδα ΔΙΑΣ της περιοχής, παρατήρησε το όχημα και το έκρινε ύποπτο, έτσι οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό προκειμένου να σταματήσει.

Αυτός, αγνοώντας το σήμα, ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να ξεφύγει. Κάπως έτσι ξεκίνησε η καταδίωξη.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφεραν ότι από τύχη δεν τραυματίστηκε κανείς, καθώς ο οδηγός φέρεται να πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα μπροστά από έναν παιδικό σταθμό έξω από τον οποίο έπαιζαν κάποια παιδιά.

Στη συνέχεια, διαγράφοντας μια τρελή πορεία, κατέληξε στην παραλιακή περνώντας ξυστά από έτερα κινούμενα οχήματα και μπήκε και πάλι στα στενά του Μοσχάτου.

Στη συνέχεια έστριψε προς το ΣΕΦ, βγήκε στη Λεωφόρο Κηφισού και, αναπτύσσοντας μεγάλες ταχύτητες, συγκρούστηκε με δύο οχήματα.

Χωρίς να πτοηθεί και μετά από μια ξέφρενη πορεία έφτασε στη Μεταμόρφωση όπου έχασε τον έλεγχο και κατέληξε πάνω σε ένα κράσπεδο με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί.

Ο ανήλικος βγήκε από το όχημα και ξεκίνησε να τρέχει χωρίς ωστόσο να καταφέρει να φτάσει μακριά αφού οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες.

Όπως είναι λογικό προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και στο σημείο έσπευσαν όλες οι ομάδες ΔΙΑΣ του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των συναδέλφων τους.

www.zougla.gr 

Προβλήθηκε 2619 φορές