Την άμεση καταβολή από τον ΕΟΠΥΥ των οφειλομένων στους γονείς για τις θεραπείες των παιδιών τους απαίτησαν με μαχητική κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ), ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων.

Οι φορείς ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου απαιτώντας άμεση λύση, αφού όπως τονίζουν ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί μέχρι και 9 μήνες για να καταβάλει τα οφειλόμενα. Από την πλευρά του υπουργείου υποστηρίχθηκε ότι δεν μπορούσε να γίνει συνάντηση γιατί έλειπαν οι αρμόδιοι, γεγονός που καταγγέλθηκε αφού η ηγεσία του υπουργείου γνώριζε ότι σήμερα θα γινόταν κινητοποίηση.

Οι συγκεντρωμένοι άνοιξαν πανό που έγραφε «Άμεση καταβολή των οφειλομένων για τις θεραπείες των παιδιών μας - Χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ», ενώ ακούστηκαν συνθήματα όπως «Εμπρός στον Καιάδα ο ανταγωνισμός και όχι τα ΑμΕΑ και ο εργαζόμενος».

Αναλυτικά τα αιτήματα της σημερινής κινητοποίησης ήταν:

- Άμεση καταβολή των οφειλομένων του ΕΟΠΥΥ προς τους γονείς για τις θεραπείες των παιδιών τους!

- Να αποζημιώνονται όλες οι οικογένειες των ΑμΕΑ και οι ασθενείς άμεσα από το ΕΟΠΥΥ με την κατάθεση των δικαιολογητικών όταν πρόκειται για επαναλαμβανόμενες θεραπείες.

- Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφτούν δωρεάν όλες οι αναγκαίες θεραπείες για τα παιδιά μας.

- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων σε ΝΠΙΔ και ιδιωτικά κέντρα Ειδικής Αγωγής. Καμία απόλυση, καμία μείωση μισθού, όχι στην αυτασφάλιση και την πλανόδια εργασία. Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους!

- Κατάργηση των τροφείων. Να σταματήσουν να διώχνονται παιδιά από τα κέντρα επειδή οι γονείς τους δεν μπορούν να πληρώσουν.

- Δημιουργία δημόσιων και δωρεάν κρατικών δομών πρώιμης διάγνωσης και παρέμβασης, Ειδικής Αγωγής και αποκατάστασης με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς.

- Ένταξη όλων των εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στης δημόσιες δομές, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Πηγή: ertopen.com (από 902.gr)

Προβλήθηκε 1368 φορές