Ένα βήμα πριν την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για την μεγάλη επένδυση ανάπλασης της περιοχής του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό βρίσκεται η Lamda Development.

Η εταιρεία παρουσίασε σήμερα αναλυτικά το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) στο Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης μετά από πρωτοβουλία της γενικής γραμματέως Δημόσιας Περιουσίας Πέτης Πέρκα.

Στην παρουσίαση που έγινε από τον επενδυτή, συμμετείχαν όλα τα μέλη του ΚΔΣ και οι γενικοί γραμματείς των εμπλεκόμενων υπουργείων, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ, της Ελληνικόν ΑΕ, μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων και οι Δήμαρχοι Ελληνικού και Αλίμου.

Παρουσιάστηκε η αρχιτεκτονική μελέτη από την Foster and Partners με την ιδέα του σχεδιασμού ενώ ακολούθησε η πολεοδομική τεκμηρίωση του ΣΟΑ, στην οποία αναλύθηκαν θέματα πολεοδομικής φύσεως (χωρικός προορισμός, πολεοδομικά μεγέθη ακινήτου ανά ζώνες κλπ.).

Έγινε επίσης η παρουσίαση των κυρίων σημείων της ΣΜΠΕ με ζητήματα που άπτονται περιβαλλοντικών θεμάτων ενώ παρουσιάστηκε η Μελέτη Πάρκου με τα στοιχεία για το σχεδιασμό του Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου.

πηγή: http://www.liberal.gr 

Προβλήθηκε 1051 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.