Την Παρασκευή 7 Ιουλίου, έφυγε από τη ζωή ο Πρόεδρος και Ιδρυτής του παρατήματος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Π.Ο.Α.Ε.Α) Ηλιούπολης, Κώστας Παππάς, (Ιερομνημίτης), συγγραφέας και εκπαιδευτικός.

Ο Κώστας Παππάς γεννήθηκε στην Ιερομνήμη του Δήμου Πωγωνίου το 1920.

Αντιστασιακός στα χρόνια της κατοχής με πολλά μετάλλια και διπλώματα, υπηρέτησε 38 μήνες στον Εθνικό στρατό με πολύτιμη δράση.

Καταπιάστηκε με πολλά και σε όλα διακρίθηκε. Ως εκπαιδευτικός υπηρέτησε Δ/ντής σε πολλά σχολεία της Αθήνας και γενικότερα της Αττικής.

Το συγγραφικό του έργο δεν περιορίζεται μόνο στα 12 βιβλία που εξέδωσε αλλά σε πλήθος κείμενα – χρονογραφήματα , σατυρικά έμμετρα και πεζά, λαογραφικά διηγήματα – λόγους, που ξεπερνούν τα 250 τα οποία δημοσιεύτηκαν στον τοπικό τύπο και στο ΒΗΜΑ της Π.Ο.Α.Ε.Α.

Τα μέλη της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΠΟΑΕΑ) και του παραρτήματος της Ηλιούπολης εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του.

Καλή στράτα φίλε, σύντροφε και συναγωνιστή στο μακρινό σου ταξίδι!

Η κηδεία του θα γίνει αύριο Τρίτη 11 Ιουλίου ώρα 12:00 στο νεκροταφείο της Αγ. Μαρίνας στην Ηλιούπολη. 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Π.Ο.Α.Ε.Α) Ηλιούπολης (facebook)

Προβλήθηκε 1863 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.