ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ
Διεύθυνση: Διγενή 20, 163 44 Ηλιούπολη.
Τηλέφωνο: 210 9711 531 Τηλεομοιότυπο: 210 9718 980
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: [email protected]

Αριθμός πρωτοκόλλου 36

Προς
Τον εντιμότατο
Δήμαρχο Ηλιουπόλεως
κ. Βασίλειο Βαλασόπουλο
Ενταύθα

Ιδιαίτερη χαρά μας προξένησε, η με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο απάντηση Σας, ιστορικά πρώτη, αν δεν μας απατά η μνήμη μας, σε επιστολή της εκκλησιαστικής μας κοινότητος.

Δεν μας είναι άγνωστη η διαδικασία χρηματοδότησης.

Βέβαια η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μπορεί να είναι τακτική και έκτακτη και ίσως θα μπορούσε να είχε προγραμματιστεί από της 3ης Ιουλίου που υποβάλαμε το αίτημα μας.

Οι πληρωμές πιστεύουμε ότι μπορούν να ενεργηθούν και μεταγενέστερα της εκδηλώσεως.

Επιπλέον στην τελευταία Σας επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο, κατά του προσώπου του υπογράφοντος, αν καταλαβαίνουμε καλά καταγράφετε και άλλους τρόπους.

Τώρα, αν οι συνεργάτες Σας είχαν διαβάσει καλά την επιστολή μας, δεν θα Σας έδιναν να υπογράψετε τις δυο προτελευταίες παραγράφους της επιστολής Σας.

Στην με αριθμό Πρωτοκόλλου 30 και από 3ης Ιουλίου 2017 επιστολή, αιτηθήκαμε «την επιχορήγηση της πολιτιστικής εκδηλώσεως που θα γίνει στο Ναό με την συμμετοχή παραδοσιακής ορχήστρας και των τοπικών συλλόγων της πόλης μας».

Είναι νομίζω αυτονόητο ότι ζητούσαμε, αντιγράφω την επιστολή Σας, «την κάλυψη οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων». Και φυσικά τα χρήματα θα δίδονταν στους εκτελεστές της εκδήλωσης και όχι στο Ναό, όπου είναι ο διοργανωτής.

Σίγουρα είναι σαφώς εκφραστικό λάθος των επιστολογράφων Σας το ότι «η χρηματοδότησή της δεν διατέθηκε στον Ι. Ναό αλλά στους διοργανωτές της εκδήλωσης» γιατί, διοργανωτές της εκδήλωσης της 31ης Μαΐου 2017, ήταν ο Ναός της Κοιμήσεως και ο Δήμος. Φυσικά και καταλάβαμε τι εννοείτε.

Παρακαλούμε λοιπόν ετεροχρονισμένα να εξετάσετε το αίτημα μας και να εγκρίνετε την επιχορήγηση της εκδήλωσης, η οποία δεν θα είναι ουσιαστικά δώρο, αλλά ανταποδοτική οφειλή στην κοινότητα της Αγίας Μαρίνης, η οποία εισφέρει στα ταμεία του Δήμου από την εμποροπανήγυρη της, αν όχι τα περισσότερα, σίγουρα αρκετά.

Νeuss 13 Ιουλίου 2017
Μετά τιμής και των προσηκόντων,
ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου

Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Κοινοποιηση: Δημοτικό Συμβούλιο

Η ΠΡΩΙΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

από: Βασίλης Βαλασόπουλος, Δήμαρχος Ηλιούπολης<[email protected]>
προς: Cultural Center Agia Marina <[email protected]>
ημερομηνία: 13 Ιουλίου 2017 - 11:21 π.μ.
θέμα Απάντηση του Δημάρχου Ηλιούπολης

Πανοσιολογιότατε πατέρα Σεραφείμ,

Σχετικά με το αίτημα σας από 3 Ιουλίου 2017 για κάλυψη από το Δήμο Ηλιούπολης εκδήλωσης του Ιερού Ναού Αγ. Μαρίνης στις 16 Ιουλίου 2017 με το ποσό των 5000 ευρώ, θα επιθυμούσα να σας γνωστοποιήσω τα παρακάτω.

Η διαδικασία που διέπει το δημόσιο προϋποθέτει τα εξής βήματα:
- Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου για αναμόρφωση του προϋπολογισμού προκειμένου να ενταχθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση.
- Έγκριση της αναμόρφωσης από το Δημοτικό Συμβούλιο και κατόπιν αποστολή της απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για έγκριση.
- Στη συνέχεια απαιτείται εκ νέου απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έγκριση της δαπάνης της εκδήλωσης και αποστολή του φακέλου στο τμήμα Προμηθειών για να γίνει η ανάθεση στους διοργανωτές της εκδήλωσης.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η τήρηση της νομιμότητας απαιτεί την παρέλευση 2-3 μηνών για να προχωρήσουν τα παραπάνω βήματα.

Σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στις 31 Μαΐου 2017 που αναφέρετε, είχε ενημερωθεί σχετικά ο Δήμος από τον Μάρτιο του 2017 και είχε προχωρήσει σε λήψη σχετικής απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Απριλίου του 2017.

Επίσης η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν με ιστορικό περιεχόμενο (αφιέρωμα στην Άλωση της Πόλης) και όχι η ετήσια εορτή του Ναού και η χρηματοδότησή της δεν διατέθηκε στον Ι. Ναό αλλά στους διοργανωτές της εκδήλωσης για την κάλυψη οπτικοακουστικών εγκαταστάσεων.

Ο Δήμος μας με χαρά και ιδιαίτερη τιμή θα καλύψει μελλοντική σας εκδήλωση με την προϋπόθεση να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Με εκτίμηση ,
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης
Βασίλης Βαλασόπουλος 

Προβλήθηκε 3540 φορές