Κι ενώ μετά τις σαγιονάρες και τις πετσέτες του Οσίου Παϊσίου, που εκτέθηκαν σε προσκύνημα, νομίζαμε ότι τα είχαμε δει και ακούσει όλα, η φαντασία κάποιων ιερέων καλπάζει και μας αφήνει…ενεούς!

Όπως πληροφορούμαστε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, σε αγρυπνία που τελέστηκε με αφορμή τον εορτασμό του οσίου, εκτέθηκαν για προσκύνηση εκτός από την εικόνα του Οσίου Παϊσίου και ένα αντικείμενο, δοσμένο από τον Όσιο Παΐσιο στον τότε φοιτητή και νυν εφημέριο του ναού.

Το αντικείμενο αυτό ήταν ένα…κάστανο, που ο Γέροντας Παΐσιος είχε δώσει ως ευλογία σε μια ομάδα φοιτητών που τον είχε επισκεφθεί. Ένας εκ των φοιτητών, είναι και ο ένας εκ των δύο Ιερέων που τέλεσαν την Αγρυπνία.

Ο ιερέας φύλαξε το βρασμένο κάστανο που πήρε και τα εξέθεσε προς…προσκύνηση μαζί με εικόνα και τα λείψανα του Αγίου ενώ οι πιστοί περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να προσκυνήσουν. (δείτε εδώ)

 

Το ευχάριστο της υπόθεσης ήταν ότι 27 χρόνια μετά, όπως πληροφορούμαστε το κάστανο παραμένει αναλλοίωτο!

Φωτογραφία: Agrinioreport.gr

πηγή: http://orthodoxia.info 

Προβλήθηκε 3369 φορές
Δ.ΥΠ.Α πρώην ΟΑΕΔ: ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ-τ ΟΕΕ-τ ΟΕΚ με ανακοίνωση του αναφέρεται στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ 33.790,00€ ΤΗΣ Δ.ΥΠ.Α ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ SITE ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Ο καιρός την Πέμπτη 16.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου πιθανόν το μεσημέρι να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.