Οι αστυνομικοί έπιασαν στα πράσα τους απατεώνες στο σπίτι ηλικιωμένης

Στα πέριξ 07 Αυγούστου 2017

Στη σύλληψη 33χρονου στη Νίκαια ο οποίος μαζί με δύο συνεργούς του προσποιούνταν τους λογιστές και τους εφοριακούς για να εξαπατήσουν ή να αποσπάσουν με τη βία χρηματικά ποσά και τιμαλφή από ανυποψίαστους πολίτες, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

Οι δύο συνεργοί του 33χρονου αναζητούνται, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί τρείς περιπτώσεις στη Νίκαια και στην Αργυρούπολη, στις οποίες οι παθόντες αναγνώρισαν τον 33χρονο ως τον δράστη των σε βάρος τους εγκλημάτων. Στις περιπτώσεις που τα θύματα αντιλαμβάνονταν την επικείμενη απάτη, οι δράστες με τη χρήση βίας, αφαιρούσαν κοσμήματα, κινητά τηλέφωνα και άλλα αντικείμενα.

Ο 33χρονος εντοπίστηκε στη Νίκαια από τους αστυνομικούς να επιτηρεί εξωτερικά σπίτι, στο οποίο είχαν μπει οι δύο συνεργοί του, που προσποιούμενοι τους λογιστές επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα από 76χρονη.

Επειδή η ηλικιωμένη δεν μπορούσε να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό που της ζητούσαν, με τη χρήση βίας της αφαίρεσαν κοσμήματα.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Προβλήθηκε 1399 φορές

Τρόμος στην Αργυρούπολη: Οδηγοί τσακώθηκαν στον δρόμο - Ο ένας απείλησε τον άλλο με τσεκούρι και συνελήφθη

Ο 59χρονος οδηγός, κατόπιν διένεξης σε άλλο οδηγό στη συμβολή των Λεωφόρων Αλίμου και Βουλιαγμένης, τον απείλησε επιδεικνύοντας του τσεκούρι και αποχώρησε.

Αργυρούπολη: Σύλληψη 17χρονου για ξυλοδαρμό και ληστεία διανομέα - Tαυτοποιήθηκαν δύο ακόμη ανήλικοι

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 17χρονος συνελήφθη την περασμένη βδομάδα στην Ηλιούπολη όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς. ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμα δύο δράστες και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία