Ξεχάστε την επιστροφή φόρου! Μπλόκο από το υπουργείο Οικονομικών

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 10 Αυγούστου 2017

Αν και ήδη έχουν πάρει επιστροφή σχεδόν 390.000 φορολογούμενοι σε τρεις διαδοχικές πληρωμές που έχουν γίνει ως τώρα, άλλοι 600.000 θα μείνουν στο… “περίμενε” καθώς είναι ιδιοκτήτες ακινήτων και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων “παγώνει τις επιστροφές λόγω… ΕΝΦΙΑ!

Με τον φόρο ακινήτων να πρέπει να πληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και τα κρατικά ταμεία να ελπίζουν σε εισπράξεις 3,2 δισ. ευρώ σε καμία περίπτωση το υπουργείο δεν θέλει να βγει εκτός προϋπολογισμού και έτσι προς το παρόν δεν πρόκειται να υπάρξει και τέταρτη πληρωμή επιστροφής φόρων.

Έτσι επί της ουσίας όσοι έχουν να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και ταυτόχρονα δικαιούνται και επιστροφή φόρου θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το πιθανότερο είναι πως θα γίνει συμψηφισμός.

Μάλιστα επί της ουσίας χάνουν και το δικαίωμα των δόσεων, καθώς εάν η επιστροφή είναι μεγαλύτερη απ΄’ο το ποσό του ΕΝΦΙΑ που πρέπει να πληρώσουν τότε θα παρακρατηθεί όλο το ποσό και θα λάβουν επιστροφή το υπόλοιπο.

Ο συμψηφισμός βάσει του νόμου μπορεί να γίνει και αυτεπάγγελτα με πράξη του προϊσταμένου της εφορίας εφόσον από τα υπάρχοντα στοιχεία αποδεικνύεται η απαίτηση του οφειλέτη.

Σε συμψηφισμό υπόκεινται με βάση το νόμο οι βεβαιωμένες οφειλές είτε είναι ληξιπρόθεσμες είτε όχι, οι βεβαιωμένες οφειλές που τελούν σε δικαστική ή διοικητική αναστολή, οι βεβαιωμένες οφειλές που για οποιονδήποτε λόγο καταβάλλονται τμηματικά καθώς και οι παραγεγραμμένες οφειλές οι οποίες αντιτάσσονται σε συμψηφισμό για μια τριετία από τη συμπλήρωση της παραγραφής τους.

www.newsit.gr 

Προβλήθηκε 1428 φορές
Ο καιρός την Τρίτη 29 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή 27 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες.