Τέλος το χύμα λάδι στο εστιατόριο...

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 14 Αυγούστου 2017

Το γνωστό... λαδόξιδο θα πρέπει να το ξεχάσουμε από 1/1/2018.

Από την αρχή του νέου χρόνου στα εστιατόρια θα πρέπει να σερβίρονται τυποποιημένα προϊόντα.

Το χύμα λάδι απαγορεύεται και έτσι οι καταστηματάρχες θα πρέπει να διαθέτουν μικρές τυποποιημένες συσκευασίες των 100 ως 250 ml.

Υπολογίζεται, βάσει της κατανάλωσης, ότι θα πρέπει να τυποποιηθούν περίπου 10.000 τόνοι ελαιόλαδου, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 4% με 5%.

Το ερώτημα είναι πόσο θα κοστίσει αυτό στον καταναλωτή, καθώς με κόστος από 30 ως 50 λεπτά για τον καταστηματάρχη το να ρίξει κάποιος στη σαλάτα του λίγο λάδι μπορεί και να σημαίνει… 1 ως και 3 ευρώ, ανάλογα με το κατάστημα.

Απ’ την άλλη η τυποποίηση σίγουρα εξασφαλίζει ποιότητα και σίγουρα ο καταναλωτής αποφεύγει τους κινδύνους από το αμφίβολης προέλευσης λάδι που μπορεί να σερβίρεται χωρίς έλεγχο.

Πηγή: www.newsit.gr 

Προβλήθηκε 1980 φορές
Ο καιρός την Τρίτη 29 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. - Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Κυριακή 27 Απριλίου 2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές μέχρι το απόγευμα. Βαθμιαία βελτίωση τις βραδινές ώρες.