Την ώρα που οι καταγγελίες για ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού έχουν χτυπήσει «κόκκινο», εκπρόσωπος της περιφέρειας Αττικής υποστήριξε ότι οι φωτιές δεν είναι κάτι άλλο, παρά ένα φυσικό φαινόμενο!

Μολονότι, λοιπόν, κάηκε η μισή Αττική η κ. Γιάννα Τσούπρα μιλώντας στο ΣΚΑΪ επιχείρησε να υποβαθμίσει το μέγεθος της φωτιάς, λέγοντας ότι ναι μεν είναι μεγάλη η καταστροφή αλλά η Αττική έχει ζήσει και άλλες φωτιές.

«Η φωτιά είναι δύσκολο φυσικό φαινόμενο», τόνισε και ερωτηθείσα για την αντιμετώπισή της από την περιφέρεια είπε:

«Έτσι αντιμετωπίζονται στην παγκόσμια βιβλιογραφία γιατί έχουν σχέση με τον άνεμο και τις συνθήκες κάθε περιοχής».

Η κυρία Τσούπρα που προφανώς δεν έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης στις πληγείσες περιοχές ισχυρίστηκε ότι σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου είναι πιο συντονισμένοι διότι υπάρχουν περισσότερες φωτιές.

«Ο νότος όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία είναι πιο συνηθισμένος στις δασικές πυρκαγιές γι' αυτό υπάρχει συντονισμός και δράση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

δείτε εδώ (πατήστε εικόνα)

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές για τις ευθύνες τόσο του αρμόδιου υπουργείου όσο και της Περιφέρειας Αττικής εν συνόλω.

Οι κάτοικοι ουσιαστικά περιμένουν από την… τηλεόραση να ενημερωθούν για τις περιουσίες τους, ενώ μηχανήματα περίμεναν ώρες κοντά στα πύρινα μέτωπα, μέχρι να πάρουν εντολές για τη διάνοιξη δρόμων ή το κόψιμο δέντρων.

Δραματικές, δε, ήταν οι εκκλήσεις όλο το βράδυ των τοπικών «αρχόντων», οι οποίοι ζητούσαν βοήθεια από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αντί να φέρει κάθε δυνατή βοήθεια φρόντιζε με διαρροές και επίσημες δηλώσεις όπως του Σταύρου Κοντονή να κρύψει τις ευθύνες της, μιλώντας για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Αλέξανδρος Διαμάντης (www.liberal.gr)

Φωτογραφία SOOC 

Προβλήθηκε 1327 φορές
Φοροδιαφυγή: Λαβράκια έβγαλε η ΑΑΔΕ στις πωλήσεις μέσω ίντερνετ!

Στην φάκα της ΑΑΔΕ έπεσαν επιχειρήσεις που δεν δήλωναν πωλήσεις μέσω ίντερνετ. Απέκρυψαν πωλήσεις που φτάνουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ! Από την Αθήνα έως την Θράκη οι περιπτώσεις που βγάζουν μάτια!

Ο καιρός την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, και βαθμιαία από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, τη δυτική Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς.

29 Νοεμβρίου οι μαθητές έρχονται στα δημαρχεία να φωτογραφηθούν για το κλίμα

Η παγκόσμια διοργάνωση ανήκει στον Friday For Future γνωστό πια και με τα αρχικά FFF.Στην διοργάνωση καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία και να συγκεντρωθούν μπροστά από το δημαρχείο της πόλης τους και με ένα σύμβολο, να τραβήξουν μια φωτογραφία ανεβάζοντάς την στα Social Media την με τα hashtags#Fridaysforfuture#Climatestrike

Παγκόσμια πρωτιά για την ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Με τέσσερα μετάλλια -τρία αργυρά, ένα χάλκινο- και τρεις διακρίσεις (τέταρτη, έβδομη και ένατη θέση) επέστρεψε η ελληνική αποστολή από τον παγκόσμιο τελικό της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO 2019, που πραγματοποιήθηκε στο Γκιόρ της Ουγγαρίας, με θέμα την ανοικοδόμηση των πόλεων του μέλλοντος

Συγκίνηση στην ταφή οστών 193 Ελλήνων πεσόντων στο έπος του ’40 (Φωτο)

Τα οστά άλλων εκατόν ενενήντα τριών Ελλήνων στρατιωτών, πεσόντων, στα βουνά της Αλβανίας κατά το έπος του 40′, ενταφιάστηκαν σήμερα με μια σεμνή αλλά και φορτισμένη συγκινησιακά, θρησκευτική τελετή στο στρατιωτικό νεκροταφείο της Κλεισούρας κοντά στο νομό Πρεμετή.

O Γιώργος Καρακούσης αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ

Ο κ. Γιώργος Καρακούσης, στέλεχος τηλεπικοινωνιακών εταιριών στην Ελλάδα και τη Μ. Βρετανία αναλαμβάνει αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ και εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ, με αρμοδιότητα την αναδιοργάνωση των Εμπορικών Υπηρεσιών της.