Την ώρα που οι καταγγελίες για ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού έχουν χτυπήσει «κόκκινο», εκπρόσωπος της περιφέρειας Αττικής υποστήριξε ότι οι φωτιές δεν είναι κάτι άλλο, παρά ένα φυσικό φαινόμενο!

Μολονότι, λοιπόν, κάηκε η μισή Αττική η κ. Γιάννα Τσούπρα μιλώντας στο ΣΚΑΪ επιχείρησε να υποβαθμίσει το μέγεθος της φωτιάς, λέγοντας ότι ναι μεν είναι μεγάλη η καταστροφή αλλά η Αττική έχει ζήσει και άλλες φωτιές.

«Η φωτιά είναι δύσκολο φυσικό φαινόμενο», τόνισε και ερωτηθείσα για την αντιμετώπισή της από την περιφέρεια είπε:

«Έτσι αντιμετωπίζονται στην παγκόσμια βιβλιογραφία γιατί έχουν σχέση με τον άνεμο και τις συνθήκες κάθε περιοχής».

Η κυρία Τσούπρα που προφανώς δεν έχει πλήρη επίγνωση της κατάστασης στις πληγείσες περιοχές ισχυρίστηκε ότι σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου είναι πιο συντονισμένοι διότι υπάρχουν περισσότερες φωτιές.

«Ο νότος όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία είναι πιο συνηθισμένος στις δασικές πυρκαγιές γι' αυτό υπάρχει συντονισμός και δράση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

δείτε εδώ (πατήστε εικόνα)

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές για τις ευθύνες τόσο του αρμόδιου υπουργείου όσο και της Περιφέρειας Αττικής εν συνόλω.

Οι κάτοικοι ουσιαστικά περιμένουν από την… τηλεόραση να ενημερωθούν για τις περιουσίες τους, ενώ μηχανήματα περίμεναν ώρες κοντά στα πύρινα μέτωπα, μέχρι να πάρουν εντολές για τη διάνοιξη δρόμων ή το κόψιμο δέντρων.

Δραματικές, δε, ήταν οι εκκλήσεις όλο το βράδυ των τοπικών «αρχόντων», οι οποίοι ζητούσαν βοήθεια από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αντί να φέρει κάθε δυνατή βοήθεια φρόντιζε με διαρροές και επίσημες δηλώσεις όπως του Σταύρου Κοντονή να κρύψει τις ευθύνες της, μιλώντας για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού.

Αλέξανδρος Διαμάντης (www.liberal.gr)

Φωτογραφία SOOC 

Προβλήθηκε 1383 φορές
Ανακοινώνονται σήμερα τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών εξετάσεων

Τέλος στην αγωνία των περίπου 100.000 υποψήφιων για εισαγωγή στις 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μπαίνει σήμερα, καθώς μετά τις 12:00 θα αναρτηθούν στα σχολεία οι βαθμολογίες, οι οποίες θα είναι διαθέσιμες και ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής πλατφόρμας του Υπουργείου Παιδείας.

Ελληνική Αστυνομία: #ExeisFoni.(συμβουλές για την προστασία από την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων)

Χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες από την Ελληνική Αστυνομία προς τους πολίτες για την προστασία από την σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο πλαίσιο της κινητοποίησης της #ExeisFoni

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των πορτοφολάδων της Αθήνας: «Ξάφριζαν» χρήματα επιβατών στα μέσα μεταφοράς

Περισσότερες από 160 κλοπές πορτοφολιών και τιμαλφών από επιβάτες κυρίως σε μέσα μαζικής μεταφοράς, στην Αθήνα είχαν διαπράξει δύο συμμορίες, που εξαρθρώθηκαν από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών της Ασφάλειας Αττικής.