Οριστικό τέλος στις πρόωρες συντάξεις του Δημοσίου πριν τα 62 έτη βάζει η κυβέρνηση.

Αυτό θα γίνει με διάταξη που θα ενταχθεί σε νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Εργασίας λίγο μετά την ΔΕΘ.

Σύμφωνα με Ελευθερία του Τύπου, η νεα νομοθετική παρέμβαση Αχτσιόγλου, τροποποιεί το νόμο 4336/2015 και θα προβλέπει ότι οι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται με μειωμένο όριο ηλικίας δεν θα παίρνουν σύνταξη αν η διαφορά από το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη είναι μεγαλύτερη από πέντε χρόνια.

Αυτή η διάταξη θα αποτελέσει οδηγό και για τον ιδιωτικό τομέα. Και αναμένεται να εφαρμοστεί στα ταμεία μισθωτών του ιδιωτικού τομέα όπως το ΙΚΑ και τα ταμεία ΔΕΚΟ και Τραπεζών που έχουν καθεστώς πρόωρης εξόδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υποτίθεται πως αυτές οι ευνοϊκές μεταβατικές διατάξεις για τα όρια ηλικίας έχουν ισχύ έως το 2021.

Σημειώνεται επίσης ότι από το 2022 όλοι οι ασφαλισμένοι για να βγουν στην σύνταξη θα πρέπει να έχουν 40 χρόνια ασφάλισης ώστε να πάρουν πλήρη σύνταξη στα 62 ενώ με λιγότερα χρόνια θα πάρουν μειωμένη στα 62 και πλήρη στα 67.

www.newsit.gr 

Προβλήθηκε 1580 φορές
Κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατακράτηση

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες, κατηγορούμενου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και παράνομη κατακράτηση.

47χρονος έβαζε αγγελίες για μοντέλα και βίαζε νεαρά κορίτσια - Εφιάλτης για 17χρονη και 18χρονη.

Ο 47χρονος που συνελήφθη από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. είχε καταχωρήσει αγγελία με την οποία αναζητούσε υποψήφια μοντέλα για να τα προωθήσει στο χώρο της μόδας. Ωστόσο όπως αποδείχθηκε οι προθέσεις του κάθε άλλο παρά αυτές ήταν…