Αυτός είναι ο εξηντάχρονος καθηγητής μουσικής συνελήφθη με την κατηγορία ότι ασελγούσε σε ανήλικες μαθήτριές του. (το είχαμε γράψει εδώ).

Σύμφωνα με την αστυνομία, έχει επιβεβαιωθεί η ασέλγεια σε μια εννιάχρονη και μια εντεκάχρονη μαθήτρια, ενώ ελέγχεται και το ενδεχόμενο να έχει ασελγήσει και σε άλλο 9χρονο κοριτσάκι.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Δράκο, που δίδασκε φλάουτο στη Μουσική Σχολή Πρελούδιο.



Ειδικότερα, ο 60χρονος καθηγητής, χωρισμένος και πατέρας δύο παιδιών, ασέλγησε σε δύο κορίτσια, 9 και 11 ετών, τα οποία έχουν ήδη καταθέσει στην αστυνομία, ενώ διερευνάται και ανάλογο περιστατικό σε βάρος 9χρονης, η οποία ακόμη δεν έχει καταθέσει διότι λείπει για διακοπές.

Ο δράστης, σύμφωνα με την αστυνομία, ομολόγησε τις αρρωστημένες πράξεις του, τις οποίες φωτογράφιζε. Οι φωτογραφίες βρέθηκαν στο σπίτι του και βοήθησαν τις αρχές να επιβεβαιώσουν τις πράξεις του.

Συνελήφθη μετά από καταγγελία των γονέων του 9χρονου κοριτσιού στα τέλη Ιουλίου, που τους αποκάλυψε τι συνέβαινε όταν πήγαινε για το μάθημα μουσικής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του παιδόφιλου, καθώς και σε σωματική έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές, εξωτερικός σκληρός δίσκος και μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, δύο πιστόλια, δίκαννο με κομμένη την κάννη και το κοντάκι, κάννη, κλείστρο, έξι μαχαίρια και δύο πτυσσόμενες ράβδοι, 549 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δύο φυσίγγια και δύο κάλυκες κυνηγετικού όπλου, καθώς και δύο ψηφιακοί δίαυλοι.

Υποστήριξε ότι είχε τα όπλα για λόγους ασφαλείας.

Ο συλληφθείς, που κατηγορείται για αποπλάνηση παιδιών κάτω των δώδεκα ετών, κατ' εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Πηγή: http://www.efsyn.gr/ 

Το βιογραφικό του, μας έχει αφήσει άφωνους. Εντέλει πόσο άρρωστο μπορεί να γίνει το μυαλό ενός ανθρώπου;

Ο Παναγιώτης Δράκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φλάουτο στο Ωδείο Αθηνών με τους καθηγητές Σωκράτη Ζαργάνη και Urs Rüttimann, και αποφοίτησε αποκτώντας δίπλωμα με βαθμό άριστα και βραβείο.

Διετέλεσε κορυφαίος Α στην ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής από το 1982 ως το 1992, και πρώτος φλαουτίστας στην Ορχήστρα των Χρωμάτων από την ίδρυσή της το 1989 ως το 1992.

Από το 1992 είναι κορυφαίος Α στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Έχει διατελέσει μέλος του συγκροτήματος μουσικής δωματίου ‘Νικόλαος Μάντζαρος’ από το 1980 έως το 2010, του ‘Τρίο εν Οργάνοις’, και του ‘Κουιντέτου Πνευστών Αθηνών’. Από το 2006 εμφανίζεται συχνά με το duo ‘Δίφωνο’ που συνίδρυσε με τον κιθαριστή Γιώργο Μαστρογιαννόπουλο.

Ως σολίστ, έχει συμπράξει κατά καιρούς με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, την Καμεράτα, τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, και την Κρατική Ορχήστρα της Σόφιας.

Έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συμμετοχές σε δίσκους με έργα Ελλήνων συνθετών, ηχογραφήσεις για την ελληνική ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και για τη γερμανική, ελβετική κι ιταλική ραδιοφωνία.

Διδάσκει τακτικά σε σεμινάρια φλάουτου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, και είναι καθηγητής στο Ωδείο Αθηνών.

Προβλήθηκε 2332 φορές
Μάτι: Έξι μόνο ένοχοι για την τραγωδία

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε πτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (29.04.24), έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία.