Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης - Πικροδάφνη το Ποτάμι μας.

Εντός των τειχών 08 Σεπτεμβρίου 2017

Με την υπ’ αριθμόν 1915/2017 απόφασή του το ΣΤΕ (Συμβούλιο Της Επικρατείας ), έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης των έργων “ανάπλασης” της Πικροδάφνης με συρματοκιβώτια!

Τα έργα αφορούσαν τα 200 μέτρα του ποταμού της Πικροδάφνης, που έχουν παραμείνει σε φυσική κατάσταση στην Ηλιούπολη. Το κομμάτι αυτό χαρακτηρίζεται από πολύ πυκνή βλάστηση, πνιγμένο κυριολεκτικά στο πράσινο, σε βαθμό που δε μπορείς να δεις την κοίτη στο μεγαλύτερο μήκος του!

Για την υλοποίησή τους έπρεπε να αποψιλωθούν τελείως από κάθε βλάστηση η κοίτη και τα πρανή, σε αρκετό ύψος, για να “επενδυθούν” με πέτρες τυλιγμένες σε συρματόπλεγμα…

Η αίτηση ακύρωσης είχε κατατεθεί το Νοέμβριο του 2014, από κατοίκους Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου και Υμηττού.

Όταν η φύση μας δίνει απλόχερα τέτοιο πλούτο μέσα σ΄ένα τσιμεντένιο τόπο, είναι εγκληματικές οι αποφάσεις που τον στοχοποιούν και τον καταστρέφουν, στερώντας τις πόλεις μας από τα πολύτιμα οικοσυστήματά τους, στο όνομα της προστασίας τους!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλούνται από ποτάμια και ρέματα, τα οποία, ας μην ξεχνάμε, πάντα οφείλονται στις δικές μας αυθαίρετες ή αλόγιστες καταστροφικές επεμβάσεις. Μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματα αυτά με φυσικά μέσα και τρόπους, σεβόμενοι και προστατεύοντας τα πολύτιμα φυσικά αγαθά που μας απέμειναν….

Περισσότερα στο site Κι.Π.Η. (εδώ

Προβλήθηκε 1838 φορές

Hλιούπολη: Έπεσε μεγάλο ξύλινο δοκάρι ενώ έπαιζαν παιδιά στο πάρκο του Αγίου Νικολάου

Στιγμές αγωνίας έζησαν γονείς και μικρά παιδιά το βράδυ του Σαββάτου (25/4) στο πάρκο του Αγίου Νικολάου στην Ηλιούπολη, όταν μια μεγάλη ξύλινη δοκός από την υπερυψωμένη κατασκευή (πέργκολα) του χώρου αποκολλήθηκε και έπεσε στο έδαφος.

''Έφυγε'' ο Νίκος Αναγνωστόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοκρατικής Ενότητας της παράταξης του Δημήτρη Κιντή, κομμουνιστής μέλος του ΚΚΕ μέχρι τέλους, συνεπής αγωνιστής της γενιάς των φυλακίσεων και των εξοριών, ο Νίκος Αναγνωστόπουλος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 92 χρόνων.