Με την υπ’ αριθμόν 1915/2017 απόφασή του το ΣΤΕ (Συμβούλιο Της Επικρατείας ), έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης των έργων “ανάπλασης” της Πικροδάφνης με συρματοκιβώτια!

Τα έργα αφορούσαν τα 200 μέτρα του ποταμού της Πικροδάφνης, που έχουν παραμείνει σε φυσική κατάσταση στην Ηλιούπολη. Το κομμάτι αυτό χαρακτηρίζεται από πολύ πυκνή βλάστηση, πνιγμένο κυριολεκτικά στο πράσινο, σε βαθμό που δε μπορείς να δεις την κοίτη στο μεγαλύτερο μήκος του!

Για την υλοποίησή τους έπρεπε να αποψιλωθούν τελείως από κάθε βλάστηση η κοίτη και τα πρανή, σε αρκετό ύψος, για να “επενδυθούν” με πέτρες τυλιγμένες σε συρματόπλεγμα…

Η αίτηση ακύρωσης είχε κατατεθεί το Νοέμβριο του 2014, από κατοίκους Ηλιούπολης, Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου και Υμηττού.

Όταν η φύση μας δίνει απλόχερα τέτοιο πλούτο μέσα σ΄ένα τσιμεντένιο τόπο, είναι εγκληματικές οι αποφάσεις που τον στοχοποιούν και τον καταστρέφουν, στερώντας τις πόλεις μας από τα πολύτιμα οικοσυστήματά τους, στο όνομα της προστασίας τους!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκαλούνται από ποτάμια και ρέματα, τα οποία, ας μην ξεχνάμε, πάντα οφείλονται στις δικές μας αυθαίρετες ή αλόγιστες καταστροφικές επεμβάσεις. Μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματα αυτά με φυσικά μέσα και τρόπους, σεβόμενοι και προστατεύοντας τα πολύτιμα φυσικά αγαθά που μας απέμειναν….

Περισσότερα στο site Κι.Π.Η. (εδώ

Προβλήθηκε 1526 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.