Την ώρα που οι ακτές του Σαρωνικού γεμίζουν με πετρέλαιο η μία μετά την άλλη, οι ψαράδες, στη δεύτερη μαρίνα στην Γλυφάδα, αγωνιούν.

Αγωνιούν για το μεροκάματό τους. Κι αυτό διότι είναι αδύνατο να δουλέψουν όσο η πετρελαιοκηλίδα παραμένει στη θαλάσσια περιοχή. Και όταν λέμε παραμένει, εννούμε από τον Πειραιά μέχρι την Βούλα.

Συναγερμός για την πετρελαιοκηλίδα στη Γλυφάδα

 Μαύρισε ο τόπος σε Γλυφάδα, Ελληνικό, Αγιο Κοσμά, Πειραιά
«Δεν θα βγω με το καΐκι σήμερα. Φοβάμαι για το καΐκι, θα μου γίνει μαύρο. Και νομίζω όλα τα ψάρια θα είναι μαύρα. Όλα τα αφρόψαρα, κέφαλοι, γόπες, θα είναι τελειωμένα από το πετρέλαιο«, λέει ο κ. Γιάννης.

Χρόνια ψαράς, όμως δεν έχει ξαναδεί κάτι αντίστοιχο όσο καιρό ψαρεύει στον Σαρωνικό. Ο ίδιος επισημαίνει πως θα χρειαστεί πολύς καιρός μέχρι να ξαναβγεί με το καΐκι του για ψάρεμα…

Η απογοήτευση είναι «ζωγραφισμένη» στο πρόσωπό του. Μαζί με εκείνον, δεκάδες άλλοι ψαράδες, οι οποίοι αγωνιούν για την επόμενη μέρα…

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι λέει ο κ. Γιάννης στο newsit.gr (εδώ)

Φωτογραφίες «μαχαιριά στην καρδιά»

Οι εικόνες που κατέγραψε το newsit.gr στην Γλυφάδα είναι συγκλονιστικές. Δεν είναι μόνο η εικόνα των παραλίων, που είναι κατάμαυρα. Δεν είναι μόνο το ζήτημα των επαγγελματιών ψαράδων που δηλώνουν ότι πλήττονται… 

…είναι και η ίδια η φύση.

'Ενας γλάρος, ο οποίος δεν… τολμά να μπει στη θάλασσα. Απαθανατίστηκε από τον φωτογραφικό φακό στην παραλία, μοιάζοντας «μουδιασμένος».

Έφτασε στα μαγαζιά της παραλιακής η πετρελαιοκηλίδα!

Το απόγευμα της Τετάρτης, 13.09.2017, το newsit.gr βρέθηκε και σε γνωστά μαγιζιά της παραλιακής, στο ύψος της Γλυφάδας. Πρόκειται για επιχειρήσεις που καθημερινά «κατακλύζονται» από κόσμο, ο οποίος κάνει το μπάνιο του στα νερά της περιοχής.

Δραματική έκκληση του δημάρχου!

Ήδη στο σημείο βρίσκεται βυτιοφόρο του Δήμου Γλυφάδας. (εδώ) φαίνονται οι εργαζόμενοι να προσπαθούν να καθαρίσουν την περιοχή, όμως η μάχη μοιάζει άνιση.

Για αυτή την άνιση μάχη κάνει λόγο, επί λέξει, και ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ενημερώνει για όλες τις προσπάθειες του Δήμου, απευθύνοντας μάλιστα έκκληση προς τους πολίτες: «Παρακαλούμε θερμά μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα να μην προσέρχονται οι λουόμενοι στην παραλία και να σέβονται όλοι τις σημάνσεις της δημοτικής αστυνομίας».

Ο ίδιος, πάντως, κάνει λόγο και για το ζήτημα της απόδοσης ευθυνών! «Ελπίδα όλων μας είναι ότι η ζημιά θα περιοριστεί το συντομότερο δυνατό. Οι ευθύνες, ωστόσο, για την καταστροφή είναι δεδομένες και πρέπει να αποδοθούν άμεσα«, τονίζει χαρακτηριστικά.

Στην ίδια δημοσίευση, ο Γιώργος Παπανικολάου δημοσιεύει και μια σειρά φωτογραφιών που αποτυπώνουν την δραματική κατάσταση στην περιοχή.

Δείτε την ανάρτηση

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου (newsit.gr)

Προβλήθηκε 2842 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.