Φόροι, φόροι, φόροι...

Αρθρογραφία 17 Σεπτεμβρίου 2017

Η ζοφερή οικονομική πραγματικότητα του 2016 επαληθεύτηκε, και από την κατάρρευση στα δηλωθέντα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και ενοίκια αλλά και από την νέα εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 97,3 δισεκ. ευρώ !

Το συνολικό φορολογικό βάρος εκτιμάται (Κομισιόν) ότι θα φτάσει το 2018 στα 70,9 δισεκ. ευρώ, από 69 δισεκ. φέτος, 67,8 το 2016, 63.9 το 2014 κοκ.

Ρεκόρ φόρων και στις επιχειρήσεις με 32 δισεκ. ευρώ το 2018, από 25,5 το 2013!
Όλα, θυσία στην ανάγκη για υπερπλεονάσματα διαρκείας, με φόρους «οτιδήποτε» και «αποπουδήποτε».

Πρόσφατα ακούσαμε ότι δεν είναι ο πιο άδικος φόρος ο ΕΝΦΙΑ, όταν είναι γνωστό ότι, είναι ο μόνος φόρος που δεν συναρτάται με τον καρπό του περιουσιακού στοιχείου, δεν εξαιρεί την 1η κατοικία, δεν εξαιρεί ούτε αυτόν που το χρωστάει στην τράπεζα, άρα δεν είναι ουσιαστικά αυτός ο ιδιοκτήτης (ο παλιός ΦΜΑΠ, εξαιρούσε τον ενυπόθηκο δανειστή) !

Όταν ζητείται φόρος χωρίς να υπάρχει έσοδο, σε τι διαφέρει από το κούρεμα καταθέσεων, από την αρπαγή ;

Η φορολογία του αποθέματος, συνιστά αρπαγή !

Η διαρκής νομοθέτηση για «ισοδύναμα» συγκεκριμένου φορολογικού αποτελέσματος, άσχετη με τον οικονομικό κύκλο των μεγεθών, συνιστά «επιδότηση» της ελληνικής κοινωνίας στην Ευρωπαϊκή νομισματική πολιτική.

Συνιστά φόρο « αίματος » ! 

Προβλήθηκε 891 φορές

Αλέκος Παναγούλης: 49 χρόνια από τον χαμό ενός αυθεντικού λαϊκού ήρωα

Ήταν η Πρωτομαγιά του 1976. Δύο χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας και το δράμα της Κύπρου. Οι Έλληνες έβλεπαν με αισιοδοξία το μέλλον, αλλά και με την καχυποψία ότι δεν έχουν εξαφανιστεί οι πιθανότητες μίας επιστροφής των χολερικών και των απομειναριών της χούντας.

Η άδεια Αθήνα και τα άδεια όνειρα των παιδιών μας (Ελένη Καλογεροπούλου)

Την ημέρα της γιορτής του Πάσχα βρέθηκα όπως οι περισσότεροι γύρω από ένα οικογενειακό τραπέζι. Εκεί που μετά τον οβελία, ανάμεσα στα γλυκά που έχουν μείνει και στο τελευταίο τσίπουρο, γίνονται οι πιο σημαντικές συζητήσεις.