Η ομάδα που πήρε την πρωτοβουλία για την εν λόγω εκδήλωση -ΣΥΝΕΡΓΟΙ με την ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ- αποτελείται από κατοίκους της περιοχής αυτής που βρέθηκαν μαζί στο παρελθόν στον Ε.Κ.Χ Συνεργείο μαζί με νεότερους που μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες και διάθεση για δημόσια παρέμβαση στα κοινά της περιοχής μας.

Η εκδήλωση αυτή, με αφορμή το δικαστήριο -στις 2 Νοέμβρη- για την καταδρομική επίθεση από τάγμα εφόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στο Συνεργείο το 2013, φιλοδοξεί να πάρει μέρος στο διάλογο που έχει ανοίξει σχετικά με την επικινδυνότητα της δράσης της ακροδεξιάς συνολικά στην Ευρώπη που κατασκευάζει ένα κλίμα απομονωτισμού, αυταρχισμού και εξαίρεσης δικαιωμάτων.

Επιλέγουμε να μιλήσουμε για την Ευρώπη θέλοντας αφενός να εξετάσουμε το φαινόμενο συνολικά με τις ποιοτικές διαφοροποιήσεις βεβαίως που επισυμβαίνουν εντός του και αφετέρου για να καταδείξουμε τους κινδύνους που δημιουργεί το κλίμα εθνικής εσωστρέφειας που παράγει η ακροδεξιά στροφή.

Πιστεύουμε πως η αντιφασιστική δράση δεν είναι προνόμιο κάποιου πολιτικού χώρου, αλλά καθήκον κάθε ατόμου που σέβεται τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις θεμελιώδεις ελευθερίες του σήμερα και ταυτόχρονα προσπαθεί για την διεύρυνση τους αύριο.

Θα συνεχίσουμε τη δημόσια δράση μας τόσο σε ζητήματα που αφορούν τη πόλη μας όσο και σε θέματα κεντρικού πολιτικού ενδιαφέροντος. 

Προβλήθηκε 1550 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.