Στοχευμένος έλεγχος πραγματοποιήθηκε, από το Τμήμα Αλλοδαπών Βορειοανατολικής Αττικής, προχθες (27-9-2017) το βράδυ, σε κλινικές Νοσοκομείου της Βορειοανατολικής Αττικής, για τον εντοπισμό αλλοδαπών γυναικών που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε ελέγχους στο ανωτέρω Νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια του οποίου διαπιστώθηκε ότι πέντε (5) αλλοδαπές γυναίκες (υπήκοοι Γεωργίας) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων και δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου.

Επιπρόσθετα δύο (2) γυναίκες από τις προαναφερόμενες στερούντο νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


 

Προβλήθηκε 525 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.