Δεν είναι τελικά «δάσος» τα 37 στρέμματα στο Ελληνικό, απεφάνθη, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Επιτροπή Επίλυσης Δασικών Αμφισβητήσεων που συνεδρίασε σήμερα για το επίμαχο θέμα.

Στην πράξη η επιτροπή φαίνεται ότι έκανε δεκτή την ένσταση της Ελληνικόν Α.Ε., και του ΤΑΙΠΕΔ, κατά της απόφασης του Δασάρχη Πειραιά για το περίφημο «δάσος» του Ελληνικού, έκτασης 37 στρεμμάτων, δίνοντας, εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες, τέλος σε ένα από τα πολλά σίριαλ γύρω από την επένδυση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή δέχθηκε τελικά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία τα 37 στρέμματα προέρχονται από «τεχνητή φύτευση», άρα δεν συνιστούν δασική έκταση.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, η αποδοχή της ένστασης κατά της απόφασης του Δασάρχη κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο γύρω από την τύχη της επένδυσης. Και αυτό καθώς τα 37 επίμαχα στρέμματα βρίσκονται σε ένα κομβικό σημείο του έργου, και συγκεκριμένα εκεί όπου έχει χωροθετηθεί ένα από τα σημαντικότερα σκέλη της επένδυσης, η ανάπτυξη πολυτελούς resort με καζίνο συνολικής δυναμικότητας 1.200 δωματίων.

Τα δέντρα που είχαν φυτευτεί πολλές δεκαετίες πριν (την περίοδο 1932-1965) από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων Πιρς που τότε στεγαζόταν στην περιοχή βρίσκονται επί της Ποσειδώνος πλησίον των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και σύμφωνα με γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, έχουν θεωρηθεί εδώ και μήνες ότι προέρχονται από «τεχνητή φύτευση».

Σημειώνεται ότι ένσταση επίσης κατά της απόφασης του Δασάρχη, είχε ασκήσει και η Επιτροπή Αγώνα για το Ελληνικό, υποστηρίζοντας ότι συνιστούν δάσος όχι μόνο τα 37 στρέμματα, ανεξάρτητα αν έχουν φυτευτεί τεχνητά ή όχι, αλλά και 400 ή περισσότερα στρέμματα, τα οποία εκτείνονται κατά μήκος της παραλιακής έκτασης του Αγίου Κοσμά.

Ωστόσο, το σίριαλ δεν τελειώνει εδώ, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η Επιτροπή Αγώνα θα προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο προκειμένου να μπλοκάρει την υπόθεση, ευελπιστώντας ότι όσο εκκρεμούν δικαστικές διαμάχες, οι μετοχές της Ελληνικόν ΑΕ δεν θα μπορούν να μεταβιβαστούν στον επενδυτή.

Τμήμα του παζλ είναι και οι δασικοί χάρτες της περιοχής που δεν έχουν ακόμη εκδοθεί, παρ' ότι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος έχει δεσμευθεί σχετικά, εδώ και καιρό.

http://www.liberal.gr 

Προβλήθηκε 1642 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.