Σε ''αλαλούμ'' μετατράπηκε η δίκη για την υπόθεση του τραγικού δυστυχήματος σε λούνα-παρκ στο Ελληνικό, όπου έχασε τη ζωή του ένα αγοράκι και τραυματίστηκε σοβαρά η αδελφή του.

Η διαδικασία αναβλήθηκε επειδή... δεν μπορούσαν να βρουν διερμηνείς για τους κατηγορούμενους!

Το περιστατικό συνέβη στις 27 Απριλίου 2014 σε υπαίθριο λούνα – παρκ στο Ελληνικό, όταν ο 13χρόνος, Βασίλης Ζωγράφος, έχασε τη ζωή του ενώ τραυματίστηκε σοβαρά η μικρότερη αδελφή του Ελεάννα.

Οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Αρχικά, η δίκη δεν μπορούσε να αρχίσει λόγω της μη ανέρευσης διερμηνέως για τους δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων στην υπόθεση, οι οποίοι είναι υπήκοοι Μπαγκλαντές και ήταν χειριστές των παιχνιδιών.

Αφού εξαντλήθηκε ο κατάλογος χωρίς να ανευρεθεί διερμηνέας, ο συνήγορος τους έφυγε από τη δικαστική αίθουσα που βρίσκεται στο κτίριο του Πρωτοδικείου στην οδό Δέλγερη και πήγε στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Σκοπός του ήταν να βρει διερμηνέα για τους κατηγορούμενους καθώς η αναζήτηση από τον κατάλογο είχε εξαντληθεί. Κάτι που έγινε.

Στη συνέχεια ωστόσο ανέκυψε και δεύτερο πρόβλημα όταν ο Ιταλός διαχειριστής του εξοπλισμού, δήλωσε οτι επίσης επιθυμεί να συνεπικουρείται κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από διερμηνέα.

Στο μεταξύ ο διερμηνέας από το Μπαγκλαντές…έφυγε!

Τελικά, η εισαγγελέας της έδρας είπε οτι θα πρέπει να αναβληθεί η δίκη στο πρόσωπο των τριών κατηγορουμένων, για να κληθούν διερμηνείς και για τις δύο γλώσσες.

Η δίκη με απόφαση του Δικαστηρίου μεταφέρθηκε για τις 26 Μαρτίου 2018.

Εν συνεχεία το Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα για άρση του περιοριστικού όρου του Ιταλού διαχειριστή του εξοπλισμού, ενώ τροποποίησε τον ορό της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα που έχει επιβληθεί στον διαχειριστή της εγκατάστασης από δύο φορές το μήνα, σε μία.

http://www.newsit.gr 

Προβλήθηκε 1079 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.