Από τις 15 Οκτωβρίου ξεκινάει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης. Οι τιμές φέτος όμως θα είναι πιο ακριβές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος θα “τσιμπήσει” προς τα επάνω στην Αθήνα και θα φτάσει κοντά στο ένα ευρώ με μέση τιμή στα 0,97 ευρώ.

Στην περιφέρεια η μέση τιμή θα είναι λίγο πιο πάνω από 1 ως 1,02 ευρώ, ενώ στα νησιά μετά και την αλλαγή στο ΦΠΑ θα εκτιναχθεί ακόμη και στο 1,20 ευρώ το λίτρο.

“Κουρεμένο” το επίδομα θέρμανσης

Την ίδια ώρα έρχεται μείωση στο επίδομα θέρμανσης που λαμβάνουν χιλιάδες νοικοκυριά. Στόχος του υπουργείου είναι να εξικονομίσει σχεδόν 50% από το ποσό για το επίδομα και έτσι εφέτος θα προϋπολογιστούν μόλις 55 εκατομμύρια έναντι 100 εκατομμυρίων πέρυσι.

Η πρώτη δόση του επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018. Η μείωση της δαπάνης θα γίνει με αλλαγή αλλαγή των κριτηρίων και την μείωση της επιχορήγησης ανά λίτρο.

www.newsit.gr 

Προβλήθηκε 701 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.