O 17χρονος αθλητής του ΑΝΟ Αργυρούπολης, τραυματίστηκε κατά την διάρκεια μιας ξηρής προπόνησης στο ΟΑΚΑ όταν είχε μια άσχημη πρώτη και χτύπησε στο κεφάλι.

Ο 17χρονος καταδύτης, Ανδρόγεως Σαμψάκης, ο οποίος τραυματίστηκε στις 25 Σεπτεμβρίου, νοσηλεύεται στο ΚΑΤ ανίκανος να κινήσει τα άκρα του και σήμερα (9/10) χειρουργήθηκε ξανά. Η Κολυμβητική Ομοσπονδία δεν έχει εκδώσει ούτε μια ανακοίνωση.

Ο νεαρός αθλητής δεν βρισκόταν, επίσημα, υπό την επίβλεψη κάποιου.

Μετά την άσχημη πτώση του υπέστη κάταγμα σε τρεις αυχενικούς σπονδύλους και μετατόπιση έξι εκατοστών ενώ δεν μπορούσε κινήσει τα άκρα του.

Ο αθλητής μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ και υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση.

Οι επιπλοκές όμως που παρουσίασε έκανε τους γιατρούς να κάνουν και δεύτερο χειρουργείο για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην οπίσθια σπονδυλοδεσία.

Η εγχείρηση ολοκληρώθηκε και πλέον ο αθλητής παραμένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του. Φυσικά, ουδείς αρμόδιος έδωσε το παρών. Αυτή την στιγμή, είναι στην εντατική και αναμένονται τα νεότερα.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Πέτρος Φυρίγος, έχει κάνει κατά καιρούς επικλήσεις για αλλαγή των σανίδων, οι οποίες έπρεπε να αντικατασταθούν στην τετραετία. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα.

Έχετε διαβάσει κάποια ανακοίνωση από την Ελληνική Κολυμβητική Ομοσπονδία; Μια ανακοίνωση συμπαράστασης έστω, να γνωστοποιηθεί το γεγονός, να μην κάνουν κάτι οι άνθρωποί της λες και δεν έχει συμβεί τίποτα. Ένα παιδί μπορεί να μην περπατήσει ποτέ ξανά και η ΚΟΕ δεν λέει τίποτα.

Δεν τίθεται θέμα ευθύνης, για να μην παρεξηγηθούμε, αλλά υπάρχει και το ηθικό του πράγματος. Θα έπρεπε η Ομοσπονδία να μην "νίψει τας χείρας" και να βρεθεί δίπλα σε ένα 17χρονο παλικάρι, το οποίο είχε όλο το μέλλον μπροστά του και είδε να "γκρεμίζεται" σε μια στιγμή.

Ας υπάρξει μια κινητοποίηση ακόμα και τώρα, έστω και αν είναι πλέον αργά. Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

Ευχή όλων όλων ο 17χρονος αθλητής να καταφέρει και να σταθεί και πάλι στα πόδια του και η περιπέτειά του να αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

www.sdna.gr + www.sport24.gr

Προβλήθηκε 3129 φορές

Βαρύς ο πέλεκυς για τον βιαστή της Δάφνης – Ποινή 42 ετών – Θα μείνει στην φυλακή 25

Διεστραμμένο και σατανικό τον χαρακτήρισε η εισαγγελέας - Απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι πράξεις έγιναν με τη συναίνεση της 23χρονης - Ο βιαστής της Δάφνης δεν ήταν παρών στην ανακοίνωση της απόφασης - Ζήτησε να μην μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο

 Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: ''Τι κάνουμε όταν θέλουμε να πετάξουμε κλαδιά και ογκώδη απορρίμματα''

Σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων η συλλογή και η διαχείριση κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων άλλαξε. Πλέον, απαγορεύεται να συγκεντρώνονται μαζί, και πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου: Ποια είναι η χρήση του νέου υπόγειου πάρκινγκ;

Με αφορμή τον εντοπισμό απορριμματοφόρου του Δήμου Αγίου Δημητρίου στον υπαίθριο χώρο του νέου υπόγειου πάρκινγκ του Δημοτικού Σταδίου της πόλης, ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αγίου Δημητρίου κ. Αλέξανδρος Αρβανιτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση...

Εντατικοποιούνται οι υγειονομικοί και αγορανομικοί έλεγχοι στα σχολικά κυλικεία της Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών.

Στα πλαίσια της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Καπάταη Χρήστου, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι υγειονομικοί και αγορανομικοί στα σχολικά κυλικεία όλων των βαθμίδων της Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών.