Κάτω τα χέρια από την απεργία απαιτούν Συνδικάτα και Σωματεία και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώνει η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 12 Οκτώβρη στις 5 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας ενάντια στο νέο χτύπημα που ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση στο δικαίωμα στην απεργία, τη συνδικαλιστική δράση και την οργάνωση των εργαζομένων.

Παράλληλα καλούν τα μέλη τους να είναι σε ετοιμότητα μπροστά στο νέο γύρο επίθεσης στα εργασιακά τους δικαιώματα και να δώσουν απεργιακή απάντηση όταν η κυβέρνηση φέρει το συνδικαλιστικό νόμο.

Σημειώνουν ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς, να χτυπήσει το δικαίωμα στη απεργία, την οργανωτική δομή του κινήματος, τον τρόπο με τον οποίο θα οργανώνονται οι εργάτες.

Καλούν σε συναγερμό, τονίζοντας ότι δεν κάνουν βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά να συζητούν μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανώνονται, να συμμετέχουν στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών δικαιωμάτων.

Την αντίθεσή τους στο νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται αλλά και τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση εκφράζουν: το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθηνών και Περιχώρων, η ΠΕΜΕΝ, το Συνδικάτο ΟΤΑ Νομού Αττικής, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης», το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων ν. Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ).

Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση αποφάσισαν και Σωματεία και Συνδικάτα του Πειραιά, ύστερα από σύσκεψη που διοργανώθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

πηγή 902.gr ( το διαβάσαμε στο: ertopen.com)

Προβλήθηκε 616 φορές
Πέθανε ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης: Ποιο ήταν το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ γνωστό ως ''Ιταλός''

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΑΚ που ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ κατά της στρατιωτικής Χούντας, είχε γεννηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 1951. Σπούδασε Πολιτικές και Οικονομικές Επιστήμες με μεταπτυχιακό στην Κοινωνιολογία.