Συνολικά 64 καταδύσεις στην ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού Κόλπου έχουν πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής για την συλλογή προανακριτικού υλικού.

Αντίστοιχα, η Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων που έχει δυνατότητα κατάδυσης έως 120 μέτρα με συσκευές μιγμάτων κλειστού κυκλώματος, εισήλθε χθες στο χώρο του ναυαγίου από το οποίο συγκέντρωσε αρκετά και σημαντικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τη χθεσινή συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου, η κατάσταση στη Σαλαμίνα παρουσιάζει πολύ μεγάλη βελτίωση.

Συγκεκριμένα επιχείρησαν ιδιωτικά συνεργεία συνολικά 119 ατόμων, με πιεστικά μηχανήματα και λοιπά μηχανικά μέσα προς καθαρισμό των βράχων και των ακτών, στην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνόσουρας – Αγίου Νικολάου, ενώ στην περιοχή «Θεατράκι» επιχείρησαν και δύτες προς καθαρισμό του βυθού.

Στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής αλλά και στην περιοχή Παλαιού Φαλήρου έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού των ακτών.

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α’ και Β’ Αλίπεδο, έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των ακτών. Μπροστά από τις παραλίες των δήμων Αλίμου και Ελληνικού και ειδικότερα της Παλιάς Φαντασίας, του ΝΑΟΑΚ, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου, εκτελέστηκαν εργασίες καθαρισμού των ακτών με μηχανικά μέσα από 48 άτομα συνολικά, προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου.

Η κατάσταση και σε αυτή την περιοχή παρουσιάζει καθημερινά σταθερή βελτίωση και αναμένεται ολοκλήρωση των εργασιών καθαρισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Στην περιοχή των μαρίνων της Γλυφάδας και ειδικότερα στις ακτές, συνεχίστηκαν οι εργασίες καθαρισμού με μηχανικά μέσα, από συνολικά 57 άτομα της αναδόχου εταιρείας. Στην περιοχή, σε μέρος της οποίας έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού, η κατάσταση παρουσιάζει σαφή βελτίωση.

Αναμένεται εντός των προσεχών ημερών, ολοκλήρωση όλων των ως άνω εργασιών καθαρισμού.

Στην εγκατάσταση «Αστέρας Γλυφάδας», όπου η κατάσταση παρουσιάζει επίσης σαφή βελτίωση, συνεργείο 18 ατόμων της αναδόχου εταιρείας επιχείρησε εργασίες καθαρισμού των ακτών με μηχανικά μέσα.

Στην περιοχή επιχείρησαν ένα σκάφος απορρύπανσης και ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, δύο ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση της αναδόχου εταιρείας, στην περιοχή του ναυαγίου έχουν πλέον ολοκληρωθεί οι εργασίες καθαρισμού των δεξαμενών φορτίου του «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (το διαβάσαμε στο: www.newsit.gr)

Προβλήθηκε 684 φορές