Η Λαϊκή Επιτροπή της Ηλιούπολης, απαιτεί από την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα την πολιτική αρπαγής των σπιτιών και των καταθέσεων των εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, που αποτελούν τον κόπο και τον ιδρώτα μιας ολόκληρης ζωής, προς όφελος των τραπεζιτών και των διάφορων αρπαχτικών, που τα ορέγονται.

Δεν μπορεί την ώρα που η ανεργία, η μερική απασχόληση και η απλήρωτη εργασία τσακίζουν κόκκαλα, την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις μειώνονται δραστικά, που χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και σε συνδυασμό με την άγρια φοροληστεία, η κυβέρνηση να επιτρέπει τις κατασχέσεις των σπιτιών και των καταθέσεων εργατικών και λαϊκών οικογενειών, από τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία.

Αυτό δείχνουν οι πάνω από 1.000 κατασχέσεις την ημέρα, που στην πλειοψηφία τους αφορούν την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους τους αγρότες, τους συνταξιούχους, οι πάνω από 500 πλειστηριασμοί την εβδομάδα που αυξάνονται μέρα τη μέρα απειλώντας χιλιάδες χρεωμένες λαϊκές οικογένειες.

Αυτή η κατάσταση θα επιδεινωθεί με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, που αφορούν και την πρώτη κατοικία (θα γίνονται τρεις φορές την εβδομάδα, από μία που ίσχυε έως τώρα) και θα δίνεται η δυνατότητα στις τράπεζες να εκχωρούν τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια σε εταιρείες - αρπαχτικά, προκειμένου να προχωρούν άμεσα σε εκποίηση περιουσιών μαζί με τους τραπεζίτες, αφού η κυβέρνηση καταργεί ουσιαστικά την όποια προστασία υπήρχε στην πρώτη κατοικία, με την κατάργηση ή ελαχιστοποίηση των κριτηρίων προστασίας της.

Η Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης απαιτεί από την κυβέρνηση, να φέρει άμεσα για ψήφιση στη βουλή νομοσχέδιο με το οποίο θα κατοχυρώνει το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, λόγω οφειλών σε τράπεζες, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, και των λογαριασμών τους.

- Να σταματήσει τώρα κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης.

- Πάγωμα πληρωμής οφειλών προς τις τράπεζες και τα άλλα πιστωτικά ιδρύματα όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση, για ανέργους και απλήρωτους.

- Διαγραφή όλων των ποσών από τόκους (συμβατικοί, υπερημερίας κ.λπ.) και τόκων που κεφαλαιοποιήθηκαν.

- Να μειωθούν άμεσα κατά 50% οι οφειλές προς τις τράπεζες, μετά την διαγραφή των τόκων, εφόσον το ύψος των δανείων δεν ξεπερνά τις 200.000 ευρώ για στεγαστικά δάνεια, τις 30.000 ευρώ για καταναλωτικά και τις 20.000 ευρώ για τις πιστωτικές κάρτες.

- Μείωση κατά 30% των οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, από επαγγελματικά δάνεια αυτοαπασχολούμενων μικρών ΕΒΕ, οι οποίες αφορούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα, εάν διατηρούν την επιχείρησή τους και κατά 50% εάν την έχουν κλείσει και είναι άνεργοι και για ύψος δανείων μέχρι 300.000 ευρώ.

- Πλήρη απαλλαγή της πρώτης και δευτερεύουσας κατοικίας, που καλύπτουν τις στεγαστικές ανάγκες και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας.

- Να καταργηθούν ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ στα είδη διατροφής, φάρμακα, είδη υγιεινής, ένδυσης, υπόδησης, σχολικά είδη και ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

- Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη και τα συσσωρευμένα κεφάλαια της πλουτοκρατίας.

- Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, σταθερού τηλεφώνου.

Τα μέτρα αυτά αφορούν σε οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ 2017 στις 10:οο πμ
Όλοι στην Παράσταση διαμαρτυρίας
έξω από την Εφορία Ηλιούπολης

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
(Συνδικάτο Οικοδόμων Παράρτημα Ηλιούπολης – Σωματείο Συνταξιούχων Ηλιούπολης-Δάφνης-Υμηττού – Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης - Επιτροπή Ανέργων Ηλιούπολης – Σύλλογος Γυναικών Ηλιούπολης (μέλος ΟΓΕ) - Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης – Σωματειακές Επιτροπές Φάρμακου, Εμποροϋπαλλήλων)

 

Προβλήθηκε 799 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.