Η Γλυφάδα απέκτησε έναν παιδικό σταθμό με σύγχρονο design

Στα πέριξ 22 Οκτωβρίου 2017

Tο αρχιτεκτονικό γραφείο KLab Architecture παρουσίασε το τελευταίο του έργο που είναι ένας παιδικός σταθμός στη Γλυφάδα στην Αθήνας.

Και αν κανείς αναρωτιέται τι μπορεί να προσφέρει η αρχιτεκτονική σε έναν τέτοιο χώρο και πως μπορεί ένας παιδικός σταθμός να αποτελεί κάτι το ιδιαίτερο, τότε σίγουρα το έργο αυτό θα φωτίσει μια νέα πτυχή για την πολύπλευρη εφαρμογή του design.

«Η μελέτη και υλοποίηση δημόσιων κτιρίων στην Ελλάδα είναι προβληματική. Ο τρόπος ανάθεσης, αλλά και η ελλιπής ανάδειξη του αρχιτέκτονα ως του κεντρικού άξονα από την αρχή ως το τέλος της κατασκευής δημιούργησαν μία δημόσια αρχιτεκτονική που τα τελευταία χρόνια είναι χωρίς ταυτότητα.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις σε αυτό το δημόσιο έργο ήταν να σπάσουμε και να αλλάξουμε αυτή την αλληλουχία ενεργειών και να αποκαταστήσουμε το ρόλο του αρχιτέκτονα ως βασικού συντελεστή στη δημιουργία του νέου αυτού κτιρίου.

Για να το πετύχουμε αυτό χρειάστηκε επιμονή, υπομονή και ατελείωτες συζητήσεις και συνεννοήσεις με τον Δήμαρχο κυρίως και τον εργολάβο δευτερευόντως», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Λαμπρινόπουλος του KLab Architecture.

δείτε φωτό εδώ

Πηγή: www.lifo.gr 

Προβλήθηκε 1139 φορές

 Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη: ''για όσα ονειρεύονται τα παιδιά είμαστε κοντά τους''.

Για τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΩΗ η παιδεία οφείλει κυρίως να δίνει σταθερά σημεία προσανατολισμού, δοκιμασμένες αξίες και καταξιωμένα ιδεώδη ως βάση του ζην, του συζήν και του ευζην.

Καλοριφέρ ''εξερράγη'' σε σχολείο - ''Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα''

Σοκ προκαλεί η καταγγελία της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης – Υμηττού για επικίνδυνο περιστατικό στο 1ο Λύκειο Υμηττού, όπου σώμα καλοριφέρ εκτόξευσε καυτό νερό υπό πίεση μέσα σε αίθουσα, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα εκπαιδευτικού.