28 Oκτωβρίου 2017

Ημέρα του Όχι: στο φασισμό, στη βία, στη βαναυσότητα, στην τρομοκρατία, στην πλήρη υποταγή του ατόμου στη βούληση του εξουσιάζοντος, στην υπεροχή επιλεγμένων φυλών, στον εθνικισμό, στη μαζικοποίηση των πολλών….

Ημέρα του Ναι: στην ελεύθερη βούληση και έκφραση των ανθρώπων, στο διάλογο και στη συλλογική απόφαση, στην ειρηνική συνύπαρξη, στην ανάδειξη και αναγνώριση των αξιών, στην ισότητα ανθρώπων και φυλών….

2 Νοεμβρίου 2017

Ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής για το Συνεργείο

Ημέρα που καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις, τις βιαιοπραγίες, την τρομοκρατία, τον εκφοβισμό, την υποδούλωση του ανθρώπου σε ζωώδη ένστιχτα και συμπεριφορές, στον πνευματικό μεσαίωνα!

Ημέρα που οφείλει η πολιτεία να θυμίσει σε όλους ότι η Δημοκρατία είναι εδώ, ο σεβασμός της ελευθερίας της σκέψης και της διαφορετικότητας είναι εδώ, η συμπόρευση, η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη είναι εδώ, αλλά και η τιμωρία όποιου θέλει με τη βία να επιβάλλει το αντίθετο, είναι εδώ!

Η Δημοκρατία στις πόλεις μας, πρέπει να είναι ΕΔΩ!

 

 

Δημοκρατία στις πόλεις μας

Στις 10 Ιουλίου του 2013 ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη, δέχτηκε επίθεση από μεγάλη ομάδα μελών και οπαδών της «Χρυσής Αυγής».

Το «Συνεργείο» ήταν ένας χώρος με αρκετή δραστηριότητα κοινωνικού & πολιτιστικού χαρακτήρα, που πρόσφερε διέξοδο σε πολλούς συμπολίτες μας με χαμηλό ή ελάχιστο εισόδημα.

Εκεί μπορούσε να περάσει κανείς ευχάριστα μερικές ώρες συζητώντας, διαβάζοντας ή παίζοντας κάποιο επιτραπέζιο παιχνίδι, αλλά και να παρακολουθήσει μια παράσταση δωρεάν ή να διδαχθεί μια ξένη γλώσσα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσει γι αυτό.

Ήταν ένα στέκι, από αυτά που χρειάζεται να έχει μια πόλη, γι αυτούς που δεν ‘αντέχουν’ οικονομικά να κάνουν όσα περιγράφονται παραπάνω, επί πληρωμή. Πιστεύουμε ότι προσφέρουν μεγάλο κοινωνικό έργο και οφείλουμε να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες!

Όπως οφείλουμε να στηρίζουμε τη δημοκρατική λειτουργία των πόλεών μας και να καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας, πολίτες και πολιτεία, από όποιον κι αν ασκείται!

Οι πρακτικές της Χ. Α., που με τσαμπουκάδες, εκφοβισμούς, βιαιοπραγίες προσπαθούν να επιβληθούν, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους.

Σαν πολίτες πρέπει να περιφρουρούμε τη Δημοκρατία μας γυρίζοντας την πλάτη στους τραμπούκους και στους τσαμπουκάδες! Δε χρειαζόμαστε παλληκαράδες, δεν έχουμε ανάγκη ούτε τα μπράτσα, ούτε τις γροθιές τους, πολύ περισσότερο τους λοστούς, τις αλυσίδες και τα μαχαίρια τους!

Οι πόλεις μας και τα παιδιά μας χρειάζονται άλλες συμπεριφορές, άλλες νοοτροπίες και διδάγματα. Έχουμε ανάγκη από διάλογο, κατανόηση, αντίλογο, συναδελφικότητα, ευρύτητα πνεύματος, πολιτισμό για να πάμε μπροστά και ν’ αφήσουμε πίσω τον πνευματικό μεσαίωνα…

Για μας η φτώχεια δεν ήταν ποτέ επαρκής δικαιολογία για τη στήριξη ιδεολογιών και «ανθρώπων», που με το ένα χέρι δίνουν ψωμί και με το άλλο σπάνε, καίνε ή καρφώνουν μαχαίρι!

Κανένας δε μπορεί να μας στερήσει το δικαίωμα στη σκέψη, στην άλλη άποψη, στη διαφορετικότητα,αντίθετα έχουμε υποχρέωση να απομονώσουμε αυτόν που θα προσπαθήσει να το κάνει….

Κανένας δε μπορεί να μας επιβάλλει με τη βία την άποψή του, αντίθετα, έχει χρέος η πολιτεία να τον τιμωρήσει γι αυτό…

Κι.Π.Η.- Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη
Τ.:2109730215-K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162
[email protected]
http://www.kipi.gr
Facebook: Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.) 

Προβλήθηκε 763 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.