του Newsroom

Παρολίγον... τραγωδία με θύματα 3 μικρά παιδιά στην Καλαμάτα, καθώς τα ξημερώματα της Κυριακής, στο σπίτι τους έπιασε φωτιά από κερί, καθώς δεν είχαν ρεύμα, αφού τους είχε κοπεί από τον περασμένο Αύγουστο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το flynews.gr , λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σε διαμέρισμα της οδό Τηλεμάχου στην Καλαμάτα, το δωμάτιο των τριών παιδιών ''΄λαμπάδιασε'' γιατί η μικρή κόρη της οικογένειας ήθελε φως.

Ωστόσο, από άγνωστη αιτία, το κερί έπεσε πάνω σε ρούχα και το δωμάτιο έπιασε φωτιά.

Ευτυχώς για τα τρία παιδιά, η μητέρα των παιδιών μύρισε μέσα στον ύπνο της τον καπνό και έτρεξε στο δωμάτιό τους, το οποίο είχε γεμίσει φλόγες.

Τα τρία αδέλφια ήταν ακόμα μισοζαλισμένα στα κρεβάτια τους και η μητέρα τράβηξε και έβγαλε σπρώχνοντας από μέσα τα δύο μικρότερα, ενώ ο μεγαλύτερος γιος της έτρεξε μόνος του προς τα έξω και έπαθε εγκαύματα στη μία πατούσα και το χέρι του.

“Είπα θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε, έβγαλα έξω τα παιδιά και προσπαθούσα να σβήσω τη φωτιά, όμως δεν έσβηνε…”. Με τα λόγια αυτά περιέγραψε η ίδια η μητέρα τους την αγωνία που έζησε αυτή και ο σύζυγός της για να σώσουν τα παιδιά τους μέσα από ένα σπίτι το οποίο έχει σχεδόν καταστραφεί.

Επιπλα, ρούχα, όλα καμένα, τα ντουβάρια μαυρισμένα και το σπίτι ακατοίκητο στην κατάσταση που βρίσκεται. Τη φωτιά κατάφεραν να σβήσουν οι πυροσβέστες της Π.Υ. Καλαμάτας, που έφτασαν στην ισόγεια μονοκατοικία λίγο μετά αφού δέχτηκαν την κλήση για να επέμβουν.

Μια θλιβερή ανθρώπινη ιστορία

Πίσω από αυτό το περιστατικό κρύβεται μια θλιβερή ανθρώπινη ιστορία, καθώς η μητέρα και ο πατέρας της οικογένειας ζουν τα παιδιά τους κάνοντας μεροκάματα και δουλεύοντας όπου μπορούν.

Ο πατέρας είναι οικοδόμος και δεν έχει μόνιμη δουλειά, γι’ αυτό και από το 2012 που ξεκίνησαν να δυσκολεύονται οικονομικά, άρχισαν και να πληρώνουν έναντι στη ΔΕΗ.

Η οφειλή όμως -όπως μας περιέγραψε η μητέρα- άρχισε να μεγαλώνει και η ίδια πήγε να κάνει ρύθμιση, ώστε να δίνει ό,τι μπορεί για να μην τους κόψουν το ρεύμα. Και πάλι δεν κατάφερνε να καλύψει τα ποσά που ζητούσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

“Τα λεφτά της ρύθμισης είναι πιο πολλά απ’ ό,τι μπορώ να καλύψω”, είπε η ίδια. Ετσι, τον περασμένο Αύγουστο η οφειλή έφτασε τα 3.900 ευρώ και παρόλο που παρακάλεσε να δώσει τα μισά από τα 700 ευρώ που της ζητούσαν για να μην τους κόψουν το ρεύμα, αυτό δεν έγινε και ούτε μπόρεσε να βρει τα χρήματα.
Η επιχείρηση έδωσε εντολή στον υπεργολάβο και η παροχή του ρεύματος στο σπίτι κόπηκε από την κολόνα. 

Προβλήθηκε 726 φορές
Ο καιρός την Τρίτη 21.05.2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. - Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.