Δυναμικό «παρών» σε συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα έδωσε το απόγευμα της Πέμπτης πλήθος Χειμαρριωτών που ήθελε με αυτόν τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στη Χειμάρρα.

Αφορμή της συγκέντρωσης αποτελούν οι προκλητικές παραβιάσεις των δικαιωμάτων της μειονότητας στη Χειμάρρα από την αλβανική κυβέρνηση.

Πολλοί Βορειοηπειρώτες που έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έκαναν λόγο για δίωξη δίχως τέλος βλέποντας ακόμη και σπίτια που προστατεύονται από δικαστικές αποφάσεις να κατεδαφίζονται.

Η Ένωση Χειμαρριωτών πραγματοποίησε ψήφισμα διαμαρτυρίας ζητώντας την άμεση επαναφορά του κράτους δικαίου στη γείτονα χώρα και ταυτοχρόνως τον σεβασμό του διεθνούς και ευρωπαϊκού Δικαίου.

Το ψήφισμα αυτό τοιχοκολλήθηκε έξω από την αλβανική πρεσβεία.

Πηγή: www.enikos.gr

Προβλήθηκε 339 φορές
Αγία Σοφία - Πρόεδρος Μουσουλμάνων Ελλάδας: Η ισλαμική παράδοση απαγορεύει τη μετατροπή εκκλησιών σε τζαμιά

Τις θρησκευτικές, πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις της δρομολογούμενης μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αναδεικνύει ο Ναϊμ Ελγαντούρ, πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδος.

Πέθανε ο Πητ Παπαδάκος

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 61 ετών ο γνωστός αστρολόγος Πητ Παπαδάκος, με την είδηση να γίνεται γνωστή από την οικογένειά του μέσω του facebook.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις , σήμερα,  Κυριακή στην Αθηνών-Κορίνθου - Για ελεγχόμενη εξουδετέρωση πυρομαχικών

Πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, την Κυριακή 12 Ιουλίου, στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, μεταξύ 07:15-07:55 ή εναλλακτικά μεταξύ των ωρών 08:00-12:00, λόγω ελεγχόμενης εξουδετέρωσης πυρομαχικών παλαιού τύπου.