Πανελλαδική κινητοποίηση οργανώνουν σήμερα κινήσεις που δραστηριοποιούνται ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Συγκεκριμένα καλούν στις 12:30 σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή και στις 15:00 πανελλαδική συνέλευση (Νίκης 4, Σύνταγμα, αίθουσα ΤΕΕ, 1ος όροφος).

Κεντρική διεκδίκηση των διοργανωτών, που υπογράφουν ως «Συντονισμοί Συλλογικοτήτων & Πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών απ’ όλη την Ελλάδα», είναι «να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί – ηλεκτρονικοί και μη».

Επίσης το διεκδικητικό πλαίσιο των διοργανωτών, είναι το ακόλουθο:

-θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες, εφορία, ταμεία και δήμους.

-κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που περιορίζουν τα δικαιώματα του οφειλέτη και δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων.

-άμεση παύση κάθε δίωξης των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Για τη χιονοστιβάδα των “κόκκινων δανείων” δεν ευθύνονται οι λαϊκές οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες, οι αγρότες που δανείστηκαν για τη δουλειά τους. Ευθύνονται οι τράπεζες με την τοκογλυφική πολιτική τους και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλουν κυβερνήσεις-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. για χάρη ντόπιων και ξένων συμφερόντων».

www.zougla.gr 

Προβλήθηκε 684 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.