Τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Ηλιούπολης: ποια είναι η απόφαση του Δήμου μετά τη Δημόσια Διαβούλευση, που έγινε το 2015 και στην οποία συμμετείχαμε;

Όσα δε μάθαμε ποτέ γιατί κανείς δεν απάντησε, εδώ και ένα χρόνο...

Στις 21 Νοεμβρίου 2016 τέσσερις σύλλογοι της πόλης (Κι.Π.Η., Ε.Ο.Σ. Ηλιούπολης, πολιτιστικό στέκι “άνω ποταμών”, Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης) στείλαμε κοινή επιστολή στο Δήμαρχο κ. Βαλασόπουλο, στον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Καλούδη και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης κ. Πανταζόπουλο, με βασικό ερώτημα την απόφαση του Δήμου για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ενημέρωσή μας για την ύπαρξη τοπικού σχεδίου διαχείρισης, μετά το πέρας της Δημόσιας Διαβούλευσης.

Στις 3 Μαρτίου 2017 στείλαμε εκ νέου την ίδια επιστολή στο νέο Αντιδήμαρχο καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης κ. Καλαρρύτη, δεδομένου οτι ακόμη εκκρεμούσε η απάντηση από πλευράς της Δημοτικής αρχής!

Νοέμβριος 2017: εξακολουθούμε να μη γνωρίζουμε αν ο Δήμος Ηλιούπολης έχει δικό του τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων, ποιά ήταν η απόφασή του μετά τη δημόσια διαβούλευση, στην οποία συμμετείχαμε και μετά την απόφαση και προτροπή της Περιφέρειας Αττικής προς όλους τους Δήμους, να υιοθετήσουν τοπικά σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων.

Η προσπάθειά μας για την εφαρμογή της Οδηγίας 2008/98/ΕΚ για τα απορρίμματα, με διαλογή στην πηγή σε ξεχωριστούς κάδους, ανακύκλωση, κομποστοποίηση και αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων σε τοπικό και διαδημοτικό επίπεδο, ξεκίνησε από το 2011, με μία εκδήλωση που είχε κεντρική ιδέα:

Tα σκουπίδια μας Δεν είναι σκουπίδια!
Είναι: Προϊόντα, Υποπροϊόντα, Πρώτες ύλες
Είναι ΧΡΗΣΙΜΑ!

Συνεχίστηκε με τη συνεργασία μας με την ΠΡΩΣΥΝΑΤ και την παρουσίαση μιας πρότασης για ένα τοπικό σχέδιο διαχείρισης, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης το Φεβρουάριο του 2013.

Για τη διεξαγωγή αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να πιεστεί η δημοτική αρχή να φέρει το θέμα στο Δ.Σ., είχαμε μαζέψει υπογραφές από 13 συλλόγους και τρεις δημοτικές παρατάξεις της πόλης.

Η άρνηση οποιασδήποτε υπηρεσίας να απαντήσει σε ερωτήματα που από το νόμο και τη συνθήκη του Άαρχους επιβάλλεται να απαντά, αλλά και χωρίς αυτά δεν έχει καμία εμφανή και λογική δικαιολογία για να το κάνει, υποσκάπτει το δημόσιο διάλογο και κάθε προσπάθεια για διαβούλευση!

Δείχνει έλλειψη κάθε επιθυμίας για διάλογο, συνεννόηση και λύση χωρίς την προσφυγή σε ένδικα μέσα...
Περισσότερα: http://kipi.gr/? p=3209


Ευαγγελία Δημητρίου

--
Κι.Π.Η.- Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη
Τ.:2109730215-K.:6944683652
F.: 2118005508, 2109718162
[email protected]
http://www.kipi.gr
Facebook: Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.) 

Προβλήθηκε 755 φορές