ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΗΜΟΤΩΝ

Προς: τον Δήμαρχο Βύρωνα κ. Γρηγόριο Κατωπόδη
Κοιν.: κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους δια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστα Αγγέλη

Κοιν.: Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Βύρωνα

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΡΙΖΟΥΝ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Σε συγκεκριμένες διασταυρώσεις δρόμων του Δήμου μας που με την πάροδο των χρόνων έχουν μετατραπεί σε δρόμους μεγάλης κυκλοφορίας, συμβαίνουν πολύ συχνά ατυχήματα.

Επί της ουσίας, έχουν περάσει πολλές διοικήσεις του δήμου, χωρίς το θέμα να αντιμετωπιστεί ποτέ αποτελεσματικά και η κατάσταση να διαιωνίζεται.

Στο συγκεκριμένο υπόμνημα θα αναδείξουμε μερικές από τις πλέον γνωστές για τα ατυχήματα που συμβαίνουν συνεχώς.

Ξεκινούμε από αυτές που θεωρούμε ως επιβεβλημένη ενέργεια την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη.

 

1. Διασταύρωση Χειμάρας και Κολοκοτρώνη

Με την πάροδο των ετών τοποθετήθηκαν κατά καιρούς, καθρέπτης, προειδοποιητικός φανός κλπ. αλλά δεν υπάρχει μείωση στην συχνότητα των ατυχημάτων. Προσφάτως για πολλοστή φορά το λεωφορείο 209 συγκρούστηκε με ταξί που παραβίασε το στοπ. Δεν είναι η πρώτη φορά, δεν θα είναι η τελευταία. Άπειρα ατυχήματα έχουν συμβεί στην συγκεκριμένη διασταύρωση με οποιοδήποτε συνδυασμό οχημάτων και δικύκλων μπορεί κανείς να φανταστεί.

Η κατάσταση έχει αφεθεί στην τύχη της. Δεν πάει άλλο. Η τοποθέτηση σηματοδότησης είναι επιβεβλημένη!

Ενδεικτικά ένα ατύχημα επί της διασταύρωσης (δείτε εδώ)

2. Κολοκοτρώνη και Αγίας Σοφίας.

Άλλη μία διασταύρωση άκρως επικίνδυνη. Η μονοδρόμηση που είχε γίνει στο αριστερό μέρος της Αγίας Σοφίας ούτε εδώ βοήθησε στην μείωση των ατυχημάτων. Βρισκόμαστε σε μια περιοχή όπου βρίσκεται η «Αγορά», σουπερμάρκετ, κι επίσης πολύ κοντά φροντιστήρια και σχολεία. Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτό. Δεν μπορεί οι πολίτες να μένουν στο έλεος του θεού χωρίς να αλλάζει τίποτα. Η Σηματοδότηση επιβεβλημένη σε κάθε περίπτωση

Παραπάνω, μία φωτογραφία με την ίδια διασταύρωση, γροθιά στο στομάχι. Στο πρώτο κολωνάκι όσοι κυκλοφορούν στην περιοχή θα θυμούνται τα λουλούδια και το καντηλάκι. Ένας νεαρός συμπολίτης μας ξεψύχησε στο σημείο αυτό λόγω της διαχρονικής αδιαφορίας των δημοτικών αρχόντων, όταν αυτοκίνητο παρέσυρε το μηχανάκι που οδηγούσε και τον χτύπησε, εκτοξεύοντας τον στο κράσπεδο.

 3. Διασταύρωση Βλαχερνών και Σεβδικίου

Στο σημείο αυτό βρίσκονται τα διοικητικά όρια μεταξύ δήμου Βύρωνα και δήμου Δάφνης - Υμηττού. Ας δούμε την κατάσταση που βρίσκεται η σήμανση. Ξεθωριασμένες και μη αναγνωρίσιμες πινακίδες κρυμμένες μέσα στα δέντρα. Αδύνατον να τις αναγνωρίσει κάποιος ακόμα και αν φτάσει μπροστά τους. Πόσο μάλλον να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ακόμη και στο πλαίσιο της προσεκτικής οδήγησης. Είναι δεδομένο πως η σήμανση χρειάζεται άμεσα αλλαγή.

 4. Χειμάρας και Ταύρου.

Λίγο μετά την προηγούμενη που αναφέραμε. Στην διασταύρωση από όπου περνούν γονείς και παιδιά από τον 4ο Παιδικό Σταθμό. Ούτε μία πινακίδα για ενημέρωση ότι βρίσκεται παιδικός σταθμός πλησίον ή για την παρουσία παιδιών και ουσιαστικά η μόνη πινακίδα που βρίσκεται επί της διασταυρώσεως, βρίσκεται σε αυτή την άθλια κατάσταση που παρουσιάζεται στη φωτογραφία. Οπωσδήποτε πρέπει να πραγματοποιηθούν εργασίες επιδιόρθωσης και ενίσχυσης της σήμανσης.

 5. Δηλβόη και Αλατσάτων

Στην διασταύρωση αυτή, οι πινακίδες σήμανσης «στοπ», στις εικόνες 1 και 2, δεν διακρίνονται καθόλου, παρά μόνον όταν θα είναι πολύ αργά για οποιαδήποτε αντίδραση. Μία ακόμα περίπτωση που χρονίζει. Από την αντίθετη δε πλευρά, δεν υπάρχει απολύτως καμία σήμανση.

6. Εισοδίων Παναγιάς και Αλατσάτων

Η ακριβώς παράλληλη διασταύρωση. Η σχεδόν παντελής έλλειψη οδοσήμανσης σε συνδυασμό με την άσχημη κατάσταση της υπάρχουσας πινακίδας οδηγεί σε ακόμα μία περίπτωση πληθώρας ατυχημάτων. Η αντιμετώπιση και αυτής της περίπτωσης θα πρέπει να είναι άμεση.

Αναφερθήκαμε παραπάνω μόνον σε έξι (6) περιπτώσεις που θεωρούμε ότι χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης. ( φωτογραφίες των δρόμων  εδώ)

Σίγουρα δεν είναι οι μοναδικές στον δήμο μας. Είναι όμως από τις πιο κραυγαλέες για το οριακό επίπεδο ασφαλείας στο οποίο βρίσκονται μερικοί δρόμοι στις γειτονιές μας. Δεν είμαστε παράλογοι.

Δεν ζητάμε φωτεινούς σηματοδότες σε κάθε διασταύρωση, παρά μόνο εκεί που έχουν συμβεί δυστυχήματα. Ζητάμε το ελάχιστο για την ασφάλεια των παιδιών μας και την δική μας.

Περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση σας. 

Προβλήθηκε 325 φορές

Βαρύς ο πέλεκυς για τον βιαστή της Δάφνης – Ποινή 42 ετών – Θα μείνει στην φυλακή 25

Διεστραμμένο και σατανικό τον χαρακτήρισε η εισαγγελέας - Απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι πράξεις έγιναν με τη συναίνεση της 23χρονης - Ο βιαστής της Δάφνης δεν ήταν παρών στην ανακοίνωση της απόφασης - Ζήτησε να μην μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στο δικαστήριο

 Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης: ''Τι κάνουμε όταν θέλουμε να πετάξουμε κλαδιά και ογκώδη απορρίμματα''

Σύμφωνα με το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων η συλλογή και η διαχείριση κλαδιών και ογκωδών αντικειμένων άλλαξε. Πλέον, απαγορεύεται να συγκεντρώνονται μαζί, και πρέπει να συλλέγονται χωριστά από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Πρωτοβουλία Αγίου Δημητρίου: Ποια είναι η χρήση του νέου υπόγειου πάρκινγκ;

Με αφορμή τον εντοπισμό απορριμματοφόρου του Δήμου Αγίου Δημητρίου στον υπαίθριο χώρο του νέου υπόγειου πάρκινγκ του Δημοτικού Σταδίου της πόλης, ο επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Αγίου Δημητρίου κ. Αλέξανδρος Αρβανιτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση...

Εντατικοποιούνται οι υγειονομικοί και αγορανομικοί έλεγχοι στα σχολικά κυλικεία της Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών.

Στα πλαίσια της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Καπάταη Χρήστου, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι υγειονομικοί και αγορανομικοί στα σχολικά κυλικεία όλων των βαθμίδων της Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών.