Με ένα εσπευσμένο διάγγελμα, που απευθύνεται σε ηλίθιους ή αδαείς, και περιέχει περισσότερα ψέματα από τα 1,4 δις ευρώ που «μοιράζει» ως κοινωνικό μέρισμα, ο πρωθυπουργός χτες το βράδυ απέδειξε πόσο πολύ τον πόνεσε η προσέλευση των πασόκων να ψηφίσουν.

Αλλά, απέδειξε και πόσο αποφασιστικός είναι να κοροϊδεύει το λαό μπροστά στα μούτρα του, ακολουθώντας προφανώς την Γκεμπελική τακτική: Όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα, τόσο πιο πιστευτό γίνεται.

Πάμε στα χοντρά:

Το «μέρισμα» των 1,4 δις που είπε ο πρωθυπουργός δεν είναι 1,4 δις, είναι ακριβώς τα μισά! 700 δις! Το είπε ο ίδιος στο διάγγελμά του! Και δεν είναι μέρισμα. Είναι οικονομικά καταστροφική εξαγορά ψήφων.

Τα υπόλοιπα 700 δις που… μοιράζει ως μέρισμα είναι:

315 εκ. οι υποχρεώσεις του κράτους στους συνταξιούχους, που τους έκλεβε εδώ και 5 χρόνια από τις κρατήσεις (και αυτή η κυβέρνηση) και που δικαιώθηκαν με δικαστικές αποφάσεις. Αυτά τα λεφτά είναι υποχρεωμένη να τα επιστρέψει η κυβέρνηση! Δεν τα χαρίζει ούτε κάνει χάρη σε κανέναν! Είναι κερδισμένα δικαστικά!!

360 εκ. δίνονται στη ΔΕΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για το κόστος των υπηρεσιών κοινωνικής ωφέλειας, που δινόταν από όλες τις κυβερνήσεις!! Μόνο που αυτή η κυβέρνηση πετάει πλέον έξω από το κοινωνικό τιμολόγιο τα τρία τέταρτα των δικαιούχων!

Επομένως, από τα 4 εκατομμύρια των πολιτών που είπε με στόμφο ο κ Τσίπρας ότι θα ωφεληθούν από το «μέρισμα» πρέπει να αφαιρέσουμε 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους που δεν παίρνουν μέρισμα αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΣ τα χρωστούμενα του κλεφτοδημοσίου, και άλλα 2 εκατομμύρια πολίτες που είναι οι καταναλωτές της ΔΕΗ που ωφελούνταν μέχρι φέτος από το κοινωνικό τιμολόγιο και που τους μέτρησε ο καθ έξιν ψεύτης πρωθυπουργός και το γραφείο προπαγάνδας του, ως ωφελημένους από την κρατική επιχορήγησε στη ΔΕΗ, που βαφτίστηκε «μέρισμα»!

Κρυμμένα κριτήρια

Τα υπόλοιπα 700 εκ. που «μοίρασε» χτες ο πρωθυπουργός σε άνεργους, σε νέους και στη …μεσαία τάξη θα τα δουν με τα κυάλια οι μισοί «δικαιούχοι» που νομίζουν ότι θα τα πάρουν! Γιατί, ο πρωθυπουργός φρόντισε να απαριθμήσει οικογενειακές κατηγορίες, παιδιά, γονιούς και εργένηδες με εισοδήματα ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ και όχι που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ, αλλά δεν είπε το κερασάκι: Ότι τα εισοδηματικά κριτήρια δεν είναι μόνο τι δηλώνουν, συν τα 180 χιλιάρικα ακίνητης περιουσίας με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ και όχι εμπορικές αξίες (!). Αλλά είναι και οποιεσδήποτε καταθέσεις σε λογαριασμούς τραπεζών!

Θυμίζουμε ότι πέρυσι, με ακόμα πιο χύμα κριτήρια, ένα μεγάλο μέρος του «μερίσματος» έμεινε αδιάθετο γιατί δικαιούχοι που οι κατηγορίες τους διατυμπανίστηκαν από την προπαγάνδα, δεν συμπλήρωναν τα κριτήρια και δεν πήραν φράγκο!

Επίσης, θυμίζουμε ότι το «μέρισμα» που μοίρασε υπό άλλες συνθήκες η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου ήταν 450 εκατομμύρια ευρώ, το 2014! Πριν από 3 χρόνια!

Ψεύτικα οικονομικά στοιχεία

Πριν ανακοινώσει τους «δικαιούχους των μερισμάτων» ο πρωθυπουργός αναλώθηκε σε μια περιγραφή της οικονομικής κατάστασης της χώρας, που θα τη ζήλευε και ο Μινχάουζεν.

Μίλησε για ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2% την ώρα που η ΕΕ διόρθωσε επί τα χείρω την πρόβλεψη 2,1% σε 1,6%, ενώ το ΔΝΤ («που πέφτει πάντα έξω» σύμφωνα με την κυβέρνηση) την έριξε στο 1,8% με ευνοϊκή διάθεση, μια και θέλει να μείνει εδώ ως τοποτηρητής, όπως δήλωσε προχτές.

Αυτοί οι ρυθμοί ανάπτυξης δεν απέχουν πολύ από τους αντίστοιχους του 2014 (1,4%) επί της «επάρατης» κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου!

Ο πρωθυπουργός υπερηφανεύτηκε στη συνέχεια και για τη φορολογική ληστεία των φτωχών και της μεσαίας τάξης, κομπάζοντας ότι ο προϋπολογισμός θα ξεπερνά σε πρωτογενές πλεόνασμα το στόχο του 1,75%. Είχε μάλιστα το θράσος να υποστηρίξει, σε αντίθεση με τον κ Χουλιαράκη, ότι το πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα «εντατικής προσπάθειας εξορθολογισμού των δαπανών χωρίς περικοπές στους μισθούς και το κοινωνικό κράτος»!!

Ξέχασε να πει στο λαό ότι οι δημόσιες δαπάνες έχουν τσεκουρωθεί ως προαπαιτούμενο από τις συμφωνίες που έχει υπογράψει με τους δανειστές, ότι εξ αιτίας τους δεν έχει μείνει ίχνος κοινωνικού κράτους σε Υγεία, Παιδεία και κοινωνική ασφάλιση, και ότι ενώ σκορπάει εκατομμύρια σε επιδόματα δια της πλαγίας σε όλο το δημόσιο, έχει γονατίσει μισθολογικά τον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης, είχε το θράσος να υποστηρίξει ότι «το πλεόνασμα είναι αποτέλεσμα του αποφασιστικού περιορισμού της διαφθοράς, της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και της φοροδιαφυγής», την ώρα που η διαφθορά οργιάζει σε όλο το δημόσιο από ρεμούλες των κυκλωμάτων που δρούν ανεξέλεγκτα αφού δεν λειτουργούν ελεγκτικοί μηχανισμοί (Κώστα, φρόντισε να πληρούν τις προδιαγραφές οι προμηθευτές μας) ενώ η φοροδιαφυγή οργιάζει σε εισοδήματα, κέρδη και ΦΠΑ,Μ όπως ομολογούν τα στοιχεία και οι ίδιοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Φυσικά, με φρασεολογία επταετίας, όλα αυτά έχουν επιτευχθεί «παρά την υπονόμευση που υφίσταται η κυβέρνηση και η ελληνική οικονομία από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς»!

Στο απυρόβλητο ο Καραμανλής…

Σε ένα… αντικαπιταλιστικό κρεσέντο μαθητή γυμνασίου, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τους πλούσιους ότι επειδή φοροδιέφευγαν και έβγαλαν τα λεφτά τους έξω οδήγησαν τη χώρα στη χρεωκοπία! Αυτοί φταίνε, είπε. Ούτε η εγκληματική διαχείριση του δημόσιου χρήματος από την κυβέρνηση Καραμανλή, ούτε η παντελής απουσία οικονομικού ελέγχου και φοροκυνηγητού από τις ελληνικές κυβερνήσεις, ούτε η διαπλοκή τους, ούτε το διεθνές οικονομικό σύστημα που επέλεξε να πληρώσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες την αλητεία των αμερικανικών τραπεζών, που πήρε ντόμινο και τις ευρωπαϊκές, όπως ομολόγησε και ο κ Ντάισενμπλουμ.

Παρεμπιπτόντως, χτες έγινε «σε πολύ καλό κλίμα» στο μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση των υπουργών Ν Παππά και Α Φλαμπουράρη με τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών καναλιών (πρώην βοθροκάναλα της διαπλοκής) Γ Βαρδινογιάννη, Θ. Κυριακού, Δ Κοντομηνά, και Γ Αλαφούζου, με θέμα τις τηλεοπτικές άδειες και την υλοποίηση του αιτήματος των καναλαρχών για μείωση του φόρου της διαφήμισης από το 20% στο 5%. Που έγινε…

Τέλος, ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να διαφημίσει τις θέσεις κωπηλατών στην εργασιακή γαλέρα ως 300.000 νέες θέσεις εργασίας, την ώρα που με όλα τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ ο Οκτώβριος ήταν ο χειρότερος μήνας από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα για τη μισθωτή εργασία!

Συγκεκριμένα, οι θέσεις εργασίας μειώθηκαν κατά 53.164 σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, η μερική απασχόληση εκτοξεύτηκε τον ίδιο μήνα στο 63% της συνολικής απασχόλησης, από το 60% του Σεπτεμβρίου και με εκ περιτροπής απασχόληση είναι το 55% των εργαζόμενων!

Και δεν είπε λέξη για τους μισθούς ντροπής των 300 ευρώ και κάτω, που έχει υπογράψει με την πολιτική του.

Το κράτος ζητάει τα σπίτια τους!

Ο πρωθυπουργός δεν είπε λέξη φυσικά για τους πάνω από 20.000 πολίτες που απειλούνται να χάσουν τα σπίτια τους από τη γραφειοκρατία του Κτηματολογίου κυρίως σε Γαλάτσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο, Ψυχικό, Βάρκιζα και Περιστέρι, που τα διεκδικεί ως δασικά του 1900!!

Και, φυσικά, δεν είπε κουβέντα για τα χιλιάδες ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό αμέσως, μετά από ένα ακόμα δουλικό yes του αντιστασιακού μαρξιστή υπουργού Ε Τσακαλώτου στην τρόικα, που του τράβηξε το αυτί για την καθυστέρηση της διαδικασίας.

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη. Όλα σε χέρια κυνόδοντα. Όχι του Λάνθιμου. Του ελληνικού δημόσιου και των ξένων κορακιών. Για να τονώσουμε τις τράπεζες. Οι οποίες δεν τονώθηκαν αρκετά με τα εισοδήματα και τις οικονομίες μας που σφαγιάστηκαν για να σωθούν αυτές, όπως ομολόγησε κυνικά και ο κ Ντάισενμπλουμ.

Αφού, μετά τους δανειστές ήρθε και μαζεύει με τη φορολογία και τη φτωχοποίηση ό,τι έχει απομείνει από πένητες και μικροαστούς σε οικονομίες και ακίνητα, ο πρωθυπουργός, ήρθε χτες με θράσος να πει στο λαό ότι του μοιράζει και λεφτά! Το ένα δέκατο απ αυτά που του κλέβει! Ότι του μοιράζει αυτά που του αρπάζει!

Προφανώς δεν ξέρει καν την κινέζικη θέση, που ήταν αγαπημένη του Μαό: «Αν θέλεις να ταΐσεις το λαό μάθε του να ψαρεύει αντί να του δίνεις ψάρια».

Δε φταίει αυτός. Οι κακομοιριασμένοι που παίρνουν με ικανοποίηση ό,τι ψίχουλα τους πετάει και λένε κι ευχαριστώ φταίνε. Που καταπίνουν αμάσητα ό,τι ψέματα ξεφουρνίζει. Αντί να τον πάρουν στο κυνήγι.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης (www.liberal.gr) 

Προβλήθηκε 730 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.