Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου τελειώνει η παράταση ισχύος και χρήσης των χάρτινων καρτών Οκτωβρίου για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, καθώς και των παλιών εισιτηρίων

Οι επιβάτες θα πρέπει να χρησιμοποιούν πλέον, από Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου, το ηλεκτρονικό εισιτήριο ή τις ηλεκτρονικές κάρτες.

Στο πλαίσιο αυτό, από την Πέμπτη μπαίνει τέλος και στη λειτουργία για τα παλιά ακυρωτικά μηχανήματα, καθώς η ATH.ENA CARD και το ATH.ENA TICKET δεν μπαίνουν σε κάποια σχισμή και δεν σφραγίζονται.

Η «επικύρωση» γίνεται πλησιάζοντας την κάρτα ή το εισιτήριο κοντά στο «σημείο επαφής» των νέων «ακυρωτικών μηχανημάτων».

Σημειώνεται ότι μετά την επικύρωση ενός προϊόντος κομίστρου (π.χ. εισιτήριο 90 λεπτών) δεν υπάρχει επιπλέον χρέωση όσες φορές και να περάσεις την κάρτα από το μηχάνημα αυτά τα 90 λεπτά.

Σε Λεωφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ: Τα νέα επικυρωτικά μηχανήματα έχουν μπλε χρώμα. Πλησιάζουμε την κάρτα ή το εισιτήριο στην περιοχή κάτω από την οθόνη και διαπιστώνουμε αν η επικύρωση έχει γίνει επιτυχώς.

Όποιο τύπο κομίστρου και αν έχεις, ο ΟΑΣΑ λέει πως απαιτείται επικύρωση κάθε φορά που μπαίνεις σε όχημα (όχι όταν βγαίνεις.)

Σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Προαστιακό, η επικύρωση του εισιτηρίου γίνεται στις μπάρες που έχουν τοποθετηθεί εκεί όπου βρίσκοταν τα παλιά επικυρωτικά μηχανήματα. Χρησιμοποιούμε την οθόνη που βρίσκεται στα δεξιά μας όπως μπαίνουμε στην μπάρα, πλησιάζεουμε το εισιτήριο ή κάρτα και διαπιστώνουμε αν η επικύρωση έχει γίνει επιτυχώς. Ο ΟΑΣΑ λέει πως απαιτείται επικύρωση κάθε φορά που περνάμε από μπάρα, μπαίνοντας και βγαίνοντας από το σταθμό.

Aνεργοι, ΑΜΕΑ, οπλίτες και λοιποί δικαιούχοι δωρεάν μετακίνησης θα πρέπει να εκδώσουν (δωρεάν) προσωποποιημένη ATH.ENA CARD όταν ξεκινήσει η διαδικασία για τις κατηγορίες αυτές των επιβατών. Μέχρι τότε θα συνεχίσουν να κινούνται όπως και σήμερα.

Για τους κατόχους καρτών μεγάλης διάρκειας (3μηνιαία έως ετήσια) που λήγουν από το Νοέμβριο και μετά, θα υπάρξει διαδικασία αντικατάστασης με ATH.ENA CARD. Μέχρι τότε θα μπορούν να κινούνται με τις κάρτες που ήδη έχουν.

http://www.topontiki.gr 

Προβλήθηκε 1493 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.