Να ανακαλέσει η Ελλάδα άμεσα την πώληση και μεταβίβαση πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία, ζήτησε η Διεθνής Αμνηστία.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι υπάρχει ο κίνδυνος το πολεμικό υλικό «να χρησιμοποιηθεί στη σύγκρουση στην Υεμένη».

Επισημαίνει επίσης ότι "ένας στρατιωτικός συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχει εμπλακεί σε βίαιη σύγκρουση στην Υεμένη πραγματοποιώντας από τον Μάρτιο του 2015 πολυάριθμες επιθέσεις που παραβιάζουν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο σε νοσοκομεία, σχολεία, αγορές και τζαμιά".

Η Διεθνής Αμνηστία έχει τεκμηριώσει τουλάχιστον 35 αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού που έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 504 πολίτες, συμπεριλαμβανομένων 153 παιδιών.

Η οργάνωση υπενθυμίζει ότι "η Ελλάδα έχει επικυρώσει τη Συνθήκη για το Εμπόριο Όπλων στις 30 Μαρτίου 2016, με αυτό τον τρόπο η χώρα «έχει δεσμευτεί ότι δεν θα προχωράει σε πώληση όπλων, όταν υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν για παραβιάσεις της διεθνούς νομοθεσίας".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας:

"Η Διεθνής Αμνηστία θέλει να εκφράσει τις σοβαρές ανησυχίες της σχετικά με την πώληση πολεμικού υλικού από την Ελλάδα προς τη Σαουδική Αραβία και τον πραγματικό κίνδυνο που υπάρχει να χρησιμοποιηθούν στη σύγκρουση στην Υεμένη.

www.enikos.gr 

Προβλήθηκε 707 φορές
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αποφυλακίζεται με βούλευμα ο Νίκος Μιχαλολιάκος - Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αποφάσισε με βούλευμά του την αποφυλάκιση με όρους του Νίκου Μιχαλολιάκου, του άλλοτε ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής