Περισσότεροι από 3.500 μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, με τους συνοδούς - εκπαιδευτικούς από όλη την κεντρική Μακεδονία, παρευρέθηκαν στον φιλικό αγώνα καλαθοσφαίρισης «Κάνουμε ντρίμπλα στον εκφοβισμό» που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου στο «Nick Galis Hall» μεταξύ του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος και της πρωταθλήτριας ομάδας Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Δείτε το αφιέρωμα από την εκπομπή της ΕΡΤ3 "Ο κόσμος των σπορ"! (εδώ)

 

Αθλητές, αστυνομικοί, καλλιτέχνες και ειδικοί σε θέματα εκφοβισμού ένωσαν τις δυνάμεις τους στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ψυχικής ενδυνάμωσης στα παιδιά κατά του φαινομένου του εκφοβισμού.

Τις εντυπώσεις έκλεψε το νεανικό συγκρότημα The Players, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο ημίχρονο του παιχνιδιού με νέα τραγούδια τους και ξεσήκωσαν τα παιδιά με τα θετικά τους μηνύματα.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Γ.Γ.Αθλητισμού, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Στην σπουδαιότητα του προγράμματος Live Without Bullying αναφέρθηκαν κατά τον χαιρετισμό που απηύθυναν η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κα Βούλα Πατουλίδου και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κος Παναγιώτης Ανανιάδης.

Η πρόεδρος του ΚΜΟΠ, Δρ. Αντωνία Τορρένς, από την πλευρά της απηύθυνε ένα θετικό μήνυμα αισιοδοξίας προς τα παιδιά, τα οποία μπορούν να αισθάνονται ότι έχουν έναν σύμμαχο για την αντιμετώπιση εκφοβιστικών συμπεριφορών και κάλεσε γονείς και εκπαιδευτικούς να αναγνωρίσουν την σημασία της σωστής επικοινωνίας με τα παιδιά τους, για την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο διακεκριμένος καλαθοσφαιριστής και νυν προπονητής του ΑΡΗ κος Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κος Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Διευθυντής Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, κος Γεώργιος Δούβαλης, ο εκπρόσωπος του Σωματάρχη Αντισυνταγματάρχης κος Χρήστος Καράμπαλης, ο εκπρόσωπος του Γ’ΚΝΟ Ανθ/στης κ.Νικόλαος Μαλλούδης και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας – Προϊσταμένη Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε.Κ.Μ. κα Μαρία Συργιάννη.

Η ομάδα του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος υπερίσχυσε στο τελικό σκορ αντιμετωπίζοντας την πρωταθλήτρια ομάδα Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης.

Οι αθλητές που συμμετείχαν με την ομάδα των Βετεράνων και με προπονητή τον κο Ιωάννη Ιωαννίδη ήταν οι κύριοι: Κακιούσης, Λιαδέλης, Χρυσανθόπουλος, Τσαρτσαρής, Χατζηβρέττας, Γιαννούλης, Παπανικολάου, Γιαννουζάκης, Κωνσταντινίδης και Κούβελας.

Στην ομάδα των Αστυνομικών με προπονητή τον κο Δεκουλάκο, συμμετείχαν οι κύριοι: Λουλουδιάδης, Γούσιος, Τουβετζίδης, Δελόγλου, Νικολαΐδης, Ντούρος, Μικρούλης, Τσαϊρίδης, Κιρκινεζιάδης, Ασαρδέλης και Μιχαλόπουλος. 

 

χορηγός επικοινωνίας  του livewithoutbullying.com: Ηλιούπολη για όλους (www.ilioupoligiaolous.gr)

Προβλήθηκε 1017 φορές
Μάτι: Έξι μόνο ένοχοι για την τραγωδία

Την απόφασή του επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ανακοίνωσε πτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας (29.04.24), έπειτα από μακρά ακροαματική διαδικασία.

Ο καιρός την Κυριακή 28 Απριλίου 2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος.- Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.