Την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης συμμετείχε στην 19η Ενημερωτική Συνάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο Αμφιθέατρο της ΔΔΕΑΜΤΠΠΑ με θέμα: Εκπαίδευση και Νεοελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά «Μουσεία, Δημιουργικότητα και Τοπικές Κοινωνίες».

Το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης, έλαβε μέρος στην Ημερίδα με θέμα :: “Μια γέφυρα Ιστορίας στο παρελθόν,παρόν και μέλλον μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ηλιούπολης “ με ομιλητές τον Ιστορικό του Μουσείου κ.Δημήτριο Κωστάκη και την Διοικητική Υπάλληλο κ.Σοφία Καλαφάτη.

Στην Ημερίδα έλαβαν μέρος πολλά Μουσεία από όλη την Ελλάδα,τα οποία παρουσίασαν επίίσης τα μουσειοπαιδαγωγικά τους προγράμματα.Οι συναντήσεις αυτές συμβάλλουν στην ενημέρωση όλων των φορέων για τις δράσεις τους,στην ανταλλαγή εμπειριών,τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών με σκοπό την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στο κοινό που επισκέπτεται τα μουσεία.

Τα στελέχη του Μουσείου με την κ. Φωτοπούλου Σταυρούλα - Βίλλυ, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Προβλήθηκε 717 φορές