Κόμμα- Φάουστ (Του Θανάση Χειμωνά)

Αρθρογραφία 14 Δεκεμβρίου 2017

Του Θανάση Χειμωνά (www.liberal.gr)

Η σκηνή με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να σημαίνει την λήξη των εργασιών της ημέρας στη Wall Street, χτυπώντας ένα σφυράκι σαν τον Γιάννη Μιχαλόπουλο στο «Ορκιστείτε παρακαλώ», απεικονίζει με τον πιο γλαφυρό τρόπο την οριστική συνθηκολόγηση του μορφώματος που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από μόλις έξι χρόνια ο συριζαίος «τσάρος της οικονομίας» έβγαζε πύρινους αντιευρωπαϊκούς και αντικαπιταλιστικούς λόγους στην «Κάτω» Πλατεία Συντάγματος πλάι στον Γιάνη Βαρουφάκη και τον Δημήτρη Καζάκη.

Ήταν η εποχή που το κίνημα των «Αγανακτισμένων» βρισκόταν στο φόρτε του πριν εκφυλιστεί και μετατραπεί σε έναν κατευθυνόμενο όχλο που θα οδηγούσε τελικά τον Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.

Η αλήθεια είναι πως στο άκουσμα της λέξης «Συριζοταλιμπάν» το μυαλό σου δύσκολα θα πάει στον, μάλλον συμπαθή, Ευκλείδη.

Χιουμορίστας, χαμηλών τόνων, με το μόνιμο σακιδιάκι στην πλάτη θα μπορούσε άνετα, υπό διαφορετικές συνθήκες, να αποτελεί στελεχάρα της αριστερής πτέρυγας του Ποταμιού.

Δεν αλλάζει όμως το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει ο απόλυτος εκφραστής της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Σαν να λέμε δηλαδή η προσωποποίηση της «κωλοτούμπας» που έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2015 στην Ελλάδα.

Σήμερα, ο Τσακαλώτος και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν υποταχθεί πλήρως σε όλα αυτά που κατηγορούσαν εδώ και χρόνια. Την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τον Καπιταλισμό. Ιδιωτικοποιούν τα πάντα κοψοχρονιά, βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια του κόσμου. Μικρό το κακό όμως.

Γι αυτούς τουλάχιστον. Από το 2010 και μετά είχαν έναν και μοναδικό στόχο: Να έρθουν στα πράγματα. Να γίνουν Καθεστώς. Ν’ αρπάξουν την «κουτάλα της εξουσίας» που έλεγε κάποτε ο Χάρρυ Κλυνν.

Να βολέψουν τους δικούς τους, να προσβάλουν, να συκοφαντήσουν και τελικά να εξουδετερώσουν όποιον είχε διαφορετική άποψη, όποιον τόλμησε να σταθεί στον δρόμο τους.

Ο Ευκλείδης χτυπάει πια χωρίς ενοχές το σφυράκι της Wall Street.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαριεντίζεται πια χωρίς ενοχές με την Μέρκελ, τον Τραμπ και τους διάφορους «Ολαντρέου» του Ευρωπαϊκού Σοσιαλισμού.

Ένα κόμμα-Φάουστ που πούλησε την ψυχή του στον Σατανά.

Μια συναλλαγή που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. 

Προβλήθηκε 1037 φορές

Η καρδιά του Ευρωπαϊκού Ζίου Ζίτσου χτυπάει στην Κρήτη

Σε πρωτεύουσα της Ευρώπης μετατρέπεται το Ηράκλειο της Κρήτης. Στο κλειστό γυμναστήριο της Νέας Αλικαρνασσού Δύο Αοράκια από το Σάββατο 14 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο 21 Μαρτίου θα διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου, που αποτελεί το μεγάλο ραντεβού του αθλήματος για το 2026.

Ψάχνετε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως;

Τα προπτυχιακά εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Brive, προσφέρουν μοναδική ευελιξία στις σπουδές σας, επιτρέποντας πρόσβαση σε εκατοντάδες ειδικότητες από κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, χωρίς να χρειάζεται να διακόψετε την καθημερινότητά σας.

Τα πάντα για το σχολείο!

Τα σχολικά είδη για το 2025-2026 που θα βρείτε στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, περιλαμβάνουν πλήθος επιλογών, όπως, για παράδειγμα, πάνινες τσάντες εμπνευσμένες από διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Van Gogh, ο Monet και ο Cezanne, ιδανικές για βιβλία και σημειωματάρια.