Ποντίων «ξεσηκωμός» για τον Ειδικό Γραμματέα Ιθαγένειας, που αμφισβητεί τη Γενοκτονία

Διάφορα αλλά όχι αδιάφορα 14 Δεκεμβρίου 2017

Την έντονη αντίδραση των Ποντίων προκαλούν οι απόψεις του νέου Ειδικού Γραμματέα Ιθαγένειας, ιστορικού Λάμπρου Μπαλτσιώτη, που αμφισβητεί τη Γενοκτονία των Ποντίων και εξισώνει τις σφαγές στον Πόντο και τη Μικρά Ασία από τους Τούρκους με «τις σφαγές της μειονότητας» στην Τσαμουριά.

«Πιθανόν ο κ. Μπαλτσιώτης δεν έχει υποστεί κάτι στην οικογένειά του και το καταλαβαίνω να μην δίνει βάση. Και να έχουν έναν τρόπο, έτσι, αριστερίστικο και να θεωρούνται ότι είναι διεθνιστές.

Εμείς μπορούμε να τους πούμε τι σημαίνει ο όρος γενοκτονία. Υπάρχουν πράγματα που υπέστησαν οι Πόντιοι, οι πρόγονοί μας, όπως τον αναγκαστικό εκτοπισμό, τις κακουχίες, τα βασανιστήρια, την πείνα, τη δίψα, τις λευκές πορείες θανάτου» δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Γιώργος Βαρυθυμιάδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 και την εκπομπή «Εντός ΘΕΜΑτος», με τον Γιώργο Λαμπράκο και τον Παναγιώτη Σουρέλη.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης κάλεσε από την κυβέρνηση να πάρει θέση και, αν η άποψή της είναι διαφορετική από αυτήν που εκφέρει ο κ. Μπαλτσιώτης ή κάποιοι υπουργοί, τότε να τους απομακρύνει.

«Αν ο κ.Τσίπρας μιλάει για γενοκτονία, γίνονται μέσα στη Βουλή εκδηλώσεις για τη γενοκτονία και από την άλλη βγαίνουν εκπρόσωποί τους και λένε άλλα, άρα διαφωνούν, τότε δεν θα έπρεπε να είναι σε αυτές τις θέσεις. Το πρόβλημά μας δεν ήταν ο κ. Φίλης. Και ο σημερινός υπουργός (Γαβρόγλου) την ίδια τακτική ακολουθεί. Και ο πρώην, ο κ. Μπαλτάς, ήταν αυτός που αφαίρεσε την εξεταστέα ύλη από τα βιβλία της Γ' Λυκείου.

Το πρόβλημά μας δεν είναι τα πρόσωπα, αλλά η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Αν ο κ. Μπαλτσιώτης ή οι υπουργοί διαφωνούν με αυτό, δεν έχουν λόγο να έχουν αυτές τις θέσεις. Αλλά θα πρέπει να πάρει θέση η ίδια η κυβέρνηση που τους τοποθετεί» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ποντίων.

Πηγή: protothema.gr 

Προβλήθηκε 827 φορές
Ουρουγουάη: Πέθανε ο Χοσέ Μουχίκα, ο ''φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου''

Πρόεδρος της Ουρουγουάης από το 2010 έως το 2015 ως επικεφαλής του αριστερού Frente Amplio, ο Μουχίκα γεννήθηκε σε μια ταπεινή οικογένεια και αφιέρωσε τα νιάτα του στην επίθεση κατά του κράτους, του οποίου αργότερα θα γινόταν ηγέτης.

ΠΟΕ-ΟΤΑ - 51ο συνέδριο: Τα επίσημα αποτελέσματα που δεν άλλαξαν τους συσχετισμούς

Με την ψηφοφορία και την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου, Ελεγκτικής Επιτροπής και Αντιπροσώπων στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025 οι εργασίες του 51ου Τακτικού Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.).

Ο καιρός την Τρίτη 13.05.2025

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.