Σήμερα Σάββατο πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση και η πορεία αλληλεγγύης για τον Γρηγόρη Τσιρώνη.

Ο Γρηγόρης Τσιρώνης ''απελευθερώθηκε" αλλά παραμένει σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Ο δικηγόρος του κ. Παπαδάκης ανάφερε: ''ο κατ οίκον περιορισμός του Γρηγόρη Τσιρώνη από σήμερα μέχρι να τελειώσει η δίκη του, ίσως και περισσότερο από έναν χρόνο, είναι μία «φυλακή χωρίς μεροκάματα».

Του στερεί ανάμεσα σε άλλα τη δυνατότητα να δουλέψει, να συνεχίσει τις σπουδές του στο ΙΕΚ γραφιστικής, να βγει μία βόλτα με το παιδί του και τη γυναίκα του, να επισκεφθεί τον δικηγόρο του.

Θέτει υπό αστυνόμευση την καθημερινή ζωή όλων των συγκατοίκων, των επισκεπτών και των ενοίκων της πολυκατοικίας του και τη γειτονιά."'

Ο Γρηγόρης Τσιρώνης αφού έγινε πρωτοσέλιδο με τη γνωστή βεβαιότητα των «αποκαλυπτικών» δημοσιογράφων για την ενοχή του και τη συμμετοχή του στους «ληστές με τα μαύρα», αθωώθηκε ομόφωνα και με αθωωτική πρόταση του εισαγγελέα.

Είχε συλληφθεί στις 29/5/2015 ενώ εκκρεμούσε σε βάρος καταδίκη ερήμην 7,5 χρόνια.

Ποτέ δεν του είχε επιδοθεί όμως κλήση για να παραστεί στη δίκη και τελικά το δικαστήριο έκρινε βάσιμη την έφεσή του ενώ κάποια πλημμελήματα είχαν ήδη παραγραφεί. Παρέμεινε ωστόσο στη φυλακή αρχικά λόγω της ποινής των 7,5 χρόνων.

Τελικά αθωώθηκε στις 3/6/2016 και από τότε ξεκίνησε η προφυλάκισή του που τελείωνε κανονικά στις 7/12/2017.

Παρόλο που αθωώθηκε χρόνος έκτισης ποινής δεν προσμετρήθηκε ως προφυλάκιση με αποτέλεσμα να παραμείνει συνολικά 2,5 χρόνια στη φυλακή. Η προφυλάκιση αφορά νέες κατηγορίες και νέα προανάκριση που τον εμπλέκουν τώρα με άλλες οργανώσεις και άλλες ληστείες!

Είναι βέβαιο ότι πολλά από τα «στοιχεία», αν όχι όλα, βασίζονται αποκλειστικά σε φιλικές του σχέσεις. Αυτό είναι εξάλλου πολύ συνηθισμένη πρακτική της αντιτρομοκρατικής κι έχουμε δει πολλές φορές φιλικές σχέσεις να αποτελούν τη σαθρή βάση κατηγορητηρίων. Τελευταία περίπτωση η άδικη εμπλοκή και η καταδίκη της Ηριάννας και του Περικλή.

Ο Γρηγόρης Τσιρώνης επρόκειτο να αποφυλακιστεί έχοντας συμπληρώσει το 18μηνο και μέχρι να αρχίσει τον Μάιο η δίκη του.

Όμως λίγες ημέρες πριν γίνει αυτό ο εισαγγελέας του επέβαλλε πολύ αυστηρούς όρους -ουσιαστικά κατ'οίκον κράτηση- και μάλιστα υπό 24ωρη αυστηρή αστυνομική παρακολούθηση.

Ο Γρηγόρης Τσιρώνης μιλώντας στο Ηλιούπολη για όλους δήλωσε ότι ευχαριστεί όλους όσους αλληλέγγυα σήμερα και πάντα του συμπαραστέκονται  και θα συνεχίσει, πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση του κινήματος αλληλεγγύης, τον αγώνα  μέχρι την πλήρη δικαίωση του ενώ μέσω του συνηγόρου του,  θα υποβάλλει αίτημα άρσης των περιοριστικών όρων.

Προβλήθηκε 2770 φορές